Interieurinspiratie

Breng kleur in je interieur met een kunsthaag

Breng kleur in je interieur met een kunsthaag. De kunst haag bestaat uit kunstplanten. Het is een van de beste manieren om textuur en kleur aan je huis toe te voegen. Het heeft dikke bladeren die de hele tijd groen zijn, dus zelfs als je interieur relatief donker is, ziet het er nog steeds weelderig en mooi uit. De bladeren zijn ook enigszins pluizig en onregelmatig gevormd. Dus hoewel ze kunstmatig zijn, geven hun vormen de haag een organisch gevoel. Het lijkt net echt. Vanwege die voordelen is het niet verwonderlijk dat veel mensen kunsthagen in hun huis plaatsen om hun huis kleurrijker en mooier te maken. Wil je dit ook doorvoeren, dan zijn er 3 zaken waar je op moet letten. Lees er hier meer over!

Grootte van de kamer

Veel mensen denken dat kunsthagen voor binnen alleen voor kleine kamers zijn, maar dat is helemaal niet waar. Als je een grote ruimte hebt, kun je een grote haag maken. De sleutel hier is om ervoor te zorgen dat je genoeg kunstplanten hebt om de gewenste dekking te creƫren, terwijl iedereen toch vrij kan bewegen. Je moet er ook voor zorgen dat je genoeg bakken hebt, zodat je je kunstplanten netjes kunt neerzetten.

Type van de gebruikte kunstplanten

Net zoals er veel verschillende soorten bloemen zijn, zijn er ook verschillende soorten kunstplanten verkrijgbaar. Kies een kunsthaag die je mooi vind. Dit is afhankelijk van hoe je je haag eruit wilt laten zien. Gelukkig zijn alle kunstplanten groenblijvend en onderhoudsarm. Bovendien kun je er een kiezen met kunstbloemen. Omdat kunstplanten niet groeien, hoef je ze niet te snoeien of water te geven. Je hoeft er dus niet voor te zorgen!

Container voor de kunstplanten

De container of plantenbak moet groot genoeg zijn om voldoende ruimte te bieden aan je kunstplanten. Daarnaast bepaalt ook het materiaal van de bak hoe de gehele haag eruit komt te zien. Er zijn kunsthaag plantenbakken met verschillende soorten materialen verkrijgbaar. Enkele van de meest populaire zijn die van metaal, hout en WPC (Wood Plastic Composite). Je hoeft alleen degene te kiezen die past bij je interieur.

 

 

Terug naar lijst