Interieurinspiratie

Creëer een unieke slaapkamer

Creëer een unieke slaapkamer

Ben jij uitgekeken op de inrichting van de slaapkamer en kan hij wel een make-over gebruiken? Er zijn veel verschillende (woon)stijlen waaruit je kunt kiezen. Maar wat als al die stijlen niet bij jou passen? Dan kies je voor je eigen, unieke stijl!

Zo veel mensen, zo veel interieurstijlen. Van landelijk tot modern en van bohemien tot industrieel en minimalistisch. Toch komt het vaak voor dat iemand zich tot geen van die stijlen echt aangetrokken voelt. Bijvoorbeeld omdat de kleuren niet bij de persoonlijkheid passen of omdat bepaalde elementen uit een stijl wel aantrekkelijk zijn maar andere helemaal niet. We geven een paar slaapkamer ideeen waarmee jij je slaapkamer inricht zodat deze perfect bij jou past.

Kies je kleur

Kleuren hebben invloed op je humeur. Zo worden sommige mensen rustig van blauw en groen, energiek van rood en oranje en triest van zwart. Andere mensen vinden rood juist agressief en oranje irritant. Kijk naar wat kleuren met jou doen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld een kleurenwaaier huren bij een verfwinkel, naar een bouwmarkt om bij de kleurenkaarten te kijken of een online moodboard maken.

Heb je de juiste kleuren gevonden, kies dat een een lichte tint. Donkere tinten kunnen een ruimte kleiner laten lijken dan hij is, en bovendien druk overkomen. Kies daarom ook voor één of twee hoofdkleuren en maak er geen bonte verzameling van. Een slaapkamer is immers de plaats waar je tot rust wilt komen.

Kies je materiaal

Van welke materialen houd jij? Ben je een liefhebber van (onbehandeld) hout, word je blij van natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen of zie jij jezelf liever omgeven met robuustere materialen zoals (bak)steen en metaal? Kies voor deze materialen als je de slaapkamer inricht. Voor grotere oppervlakten kan dat soms een uitdaging geven, omdat je nu eenmaal niet zomaar de muren opnieuw opmetselt of buizen plaats. Dat los je op met behulp van accessoires en meubelen. Ook hierin kun je goed de materialen verwerken die jij mooi vindt, zoals grote, industriële lampen, linnen raamdecoratie of houten meubelen.

Kies je opstelling

Hoe zie jij de inrichting van je slaapkamer graag? Wil je veel ruimte in de slaapkamer? Kies dan voor wat grotere meubelen, maar voor minder accessoires. Of zie je liever een wat vollere slaapkamer omdat je dit gezelliger vindt en je hier meer thuis voelt? Dan kies je voor wat meer objecten en kleinere accessoires.

Met de accessoires maak je een slaapkamer echt uniek door ze jouw karakter en leven te laten reflecteren. Met foto’s van familie, vrienden of mooie momenten bijvoorbeeld, souvenirs die je hebt meegenomen van een verre reis of een dagje uit, accessoires die je zelf gemaakt hebt, een meubelstuk uit een erfenis, een kindertekening die speciaal voor jou gemaakt is. Dit maakt de inrichting van jouw unieke slaapkamer helemaal af.

Terug naar lijst