DIY, Interieurinspiratie

DIY wandmeubel vakkenkast

DIY wandmeubel vakkenkast. Ik ben gek op kasten waar je lekker in kunt stylen met mooie woonaccessoires. Liefst zo ruim mogelijk zodat er lekker veel in kan. Ons tv meubel had al een vakkenkast er op staan. Deze hebben wij jaren geleden ook zelf gemaakt naar aanleiding van een DIY, do it yourself, uit de Vtwonen. Echt heel veel plezier van gehad. Maar na de verbouwing van ongeveer 3 jaar geleden hebben we de kast meer naar de rechterkant van het meubel verplaatst. Dit maakt de rest van de muur wat leeg, ook een beetje in de hoek gepropt en toch een beetje te weinig ruimte voor leuke styling. Ik kon er niet zoveel mee in kwijt. Ook de platenspeler kon niet goed op dit meubel meer staan. We houden namelijk heel erg van plaatjes draaien. maar de platenspeler kwam niet tot zijn recht op dit meubel.

Dus gingen we aan de slag. Ik had inspiratie op gedaan op Pinterest en Instagram. Heel veel soorten kasten zijn de revue gepasseerd.  En vervolgens zijn we gaan tekenen. Ik vind zelf de rondingen die je steeds meer ziet in kasten en meubels heel erg mooi. Dus dat moest er zeker in komen. Dit geeft namelijk in zo’n hoek met veel hoeken en rechte kanten net even wat meer zachtheid en balans.

  • de maten van de kast zijn niet exact. Naar mate we de boel gingen zagen zijn er afwijkingen ontstaan. Voor ons helemaal prima. Ook de latjes zijn verplaatst. Dit past mooier in het geheel vinden wij.

Het materiaal waarvan we de kast hebben gemaakt is MDF. Heel erg fijn om zulke meubels van te maken. Het is makkelijk om mee te werken, goed te zagen en makkelijk te schilderen later.

We hebben gewerkt met een houtverbinding in de zijkanten van de planken zodat er geen schroeven nodig zijn. En daardoor makkelijker om de ongelijke vakken in het nieuwe wandmeubel te maken.

Vervolgens hebben we de rondingen en de latjes in de kast toegevoegd. De latjes vond ik leuk om net weer iets anders toe te voegen aan de kast. En als je er in de avond een kaarsje achter zet, geeft dit een waanzinnig leuk effect. En ook weer een trendy item, latjes zijn de laatste tijd niet meer weg te denken uit een interieur.

De kast heb ik geschilderd in de kleur Berlin Summer van Labpaint. Een mooie warme kleur. Om de kast mooi te laten weg vallen in de muur en daardoor minder fors te laten lijken hebben we de muur ook in dezelfde kleur geschilderd. Dit geeft een mooi en warm geheel. De tv valt ook wat meer weg. En daar ben ik ontzettend blij mee :). Ook de platenspeler past precies onder het laatste vak.

Wil je meer DIY inspiratie, kijk dan eens bij onze andere projecten zoals de tuinbank of de kast van oude deuren gemaakt.

Ben je zelf minder handig en wil je een mooie wandkast of vakkenkast die je direct kun neerzetten, kijk dan eens bij de mooie vakkenkasten van Zenlifestyle. Of de prachtige wandkasten.

Wil je advies over een wandmeubel bij jou in de kamer? Neem dan contact met mij op voor een maat gemaakt advies.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst