DIY, Interieurinspiratie

DIY versiering voor een feestje

DIY, zelf maken, versiering voor een feestje. Ballonnen, plastic vlaggen en al het afval. Echt niet meer van deze tijd. Hoe maak je zelf makkelijk van mooie materialen slingers en versiering ? In deze blog vertel ik je hoe je met materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt mooie versiering maakt. En het leuke is, het past helemaal in het interieur.

Ik ga in deze blog aan de slag met stof en papier. Papier wat ik nog in de kast heb liggen zoals bijvoorbeeld inpakpapier. En stofjes. Je kunt hiervoor oud textiel gebruiken (zoals misschien oude shirts of misschien oud keukentextiel. Of je koopt een paar leuke stofjes op de markt. Deze stofjes heb ik gekocht bij Sostrene grene.

De stoffen slinger

Als eerste ga je aan de slag met het maken van de vlaggetjes voor de slinger. Zorg dat ze allemaal even lang zijn. Vervolgens vouw je de bovenkant om en naai je deze vast. Dit kan eventueel met een naaimachine maar het hoeft niet zo precies allemaal. Ik heb gekozen voor een fel kleurtje, dat steekt dan weer mooi af bij de stof. Hoe leuk! De wollen draad haal je dan door de bovenkant. En zie hoe snel je een fantastisch leuke slinger hebt.

Waaiers op een stokje of als versiering

Leuke waaiers staan altijd erg leuk als versiering. En zo makkelijk te maken van papier. Je kunt hier voor alle soorten papier gebruiken, bij voorkeur karton voor de stevigheid. Zorg voor smalle stroken zodat de waaier mooi rond komt te staan. Vierkant of bijna vierkant kun je niet gebruiken voor een waaier. Heb je de waaier af, kun je deze ophangen of op de stokje zetten. Ook leuk vor in de taart of een vaasje.

De stippen slinger

Van papier (stevig karton of pakpapier) kun je hele leuke stippen uitsnijden. Hiervoor kun je een schaaltje of zoals ik heb gedaan een eierdop gebruiken. Vervolgens plak de stippen aan elkaar met het touw er tussen zodat er een slinger ontstaat. Je kunt deze ophangen of neerleggen op de tafel.

Heb je zin gekregen om zelf hier mee aan de slag te gaan. Heel veel plezier gewenst 🙂

Voor mijn andere DIY’s check de blogs.

Liefs Irene

Terug naar lijst