Duurzaamheid, Interieurinspiratie, Seizoenen

Een kleine tuin groter laten lijken

Een kleine tuin groter laten lijken, hoe doe je dat ? Hoe pak je het aan? Waar begin je? We zijn begonnen met een plan te maken. We hebben een masterclass Garden Design bij Studio May & June gevolgd. Deze masterclass gaf ons meer inzicht hoe het tuinontwerp aan te pakken. We wilden graag meer groen, meer vogels, bijen en vlinders in de tuin. Allereerst twee bomen er bij. Wij hadden al een grote sering staan in de tuin.

De bomen zorgen voor meer diepte, schaduwplekjes, plekjes voor vogels om te zitten en te eten (uit de krenteboom) en meer groen. Wij hebben gekozen voor bomen die niet heel groot worden en ook niet heel erg in de breedte groeien.

Dit is de basis. Vervolgens zijn we aan de gang gegaan met de contouren van de borders. Door meerdere vormen in de tuin toe te passen krijg je meer doorkijkjes en hoekjes en lijkt de tuin groter. Zoals je ziet hebben wij een vierkante tuin, en deze vorm wilden wij graag doorbreken. Het terras achter in de tuin bleef.

 

De tuin heeft zo meer speelsheid gekregen en leuke borders om te vullen.

Ook wilden we graag minder stenen, dus de stenen gingen er uit en de paden tussen de stenen werden opgevuld met grind. Het grind is Limburgs grind en heeft een hele lichte uitstraling. Door de lichte kleur grind en de lichte vloer in de tuinkamer lijkt het alsof de vloer door loopt en daardoor alles groter lijkt.

We willen graag meer vogels aantrekken in de tuin. Daarom ook een waterelement toegevoegd. Hier kunnen ook weer waterplanten in zodat ook de insecten worden aangetrokken. En het is eigenlijk gewoon erg gezellig.

Hoekjes in de tuin creëert ook mee diepte en speelsheid. Daardoor lijkt de tuin optisch groter.

Via markplaats heb ik een rozenboog gevonden. Niet alleen een heel romantisch plekje met de eerste ochtendzon,  maar ook weer een mogelijkheid om planten tegen aan te laten groeien.

Ook een spiegel werkt verruimend in de tuin. Kies voor een groot exemplaar dan heb je het meeste effect. Leuke doorkijkjes op deze manier.

Wij genieten optimaal van onze tuin. Laat de zomer maar komen! Wil je nog meer tuininspiratie kijk dan eens bij mijn andere blogs.

Liefs Irene

Terug naar lijst