Interieurinspiratie

Foto’s stylen in het interieur

Foto’s stylen in het interieur, wat mij betreft onmisbaar. Foto’s en kunst maken het interieur persoonlijk en laten zien wie er in dit huis wonen.

Ik ben gek op foto’s en alles wat daar mee te maken heeft. Ik vind het heerlijk om te fotograferen, fotoboeken te maken en foto’s op te hangen en er van te genieten. Ik heb dit niet van een vreemde. Mijn vader is fotograaf, lang geleden beroepsfotograaf en nu in zijn vrije tijd. Hij maakt echt de mooiste foto’s van de natuur… ik kan nog een hoop van hem leren.

Portretfoto’s, foto’s van mooie objecten, foto’s van vogels en vooral foto’s van interieurs vind ik ontzettend mooi om te bekijken. Foto’s zijn ook gewoon kunst in het interieur.

Tijdje geleden zag ik bij een ander instagramaccount @thehomerebel, een foto van een beroemd model in haar woonkamer. Zij heeft deze mooi uitvergroot en staat achter de bank. De kleuren komen ook zo mooi overeen met haar interieur. Deze kleuren waren voor mij ook een inspiratie om met de kamer van de oudste aan de gang te gaan.

Ik stuurde haar een bericht en vroeg aan haar hoe ze deze mooie print heeft gemaakt. Zij vertelde mij dat zij een plaatje op Internet heeft gevonden en deze heeft laten afdrukken. Dus ik ging aan de slag. Wel is het belangrijk dat het plaatje een hoge resolutie heeft, anders gaat het niet lukken. Zeker bij een grote afdruk wordt dit erg moeilijk. Na lang zoeken had ik een plaatje gevonden van 300dpi. Daar moet het mee lukken dacht ik.

Bij Topdoek.nl vond ik een match met betrekking tot de kwaliteit, afwerking en soort materiaal waarop ik deze als canvas doek wilde laten afdrukken. Ik heb gekozen voor een foto op canvas, 80 x 120 en met een witte baklijst hier om heen.

Ik ben hier ontzettend blij mee, de kwaliteit van deze afdruk is echt super! Het is jammer dat de foto hangt in de kamer van mijn dochter… had deze zelf wel willen hebben in de woonkamer hahahaha

Mocht je zelf ook zo’n mooie afdruk willen maken, dan kan ik Topdoek.nl van harte aanbevelen.

Wil je nog andere blogs lezen over stylen met lijsten of foto’s in het interieur, check mijn andere blog.

Hoop jullie weer geïnspireerd te hebben,

Liefs Irene

Terug naar lijst