Interieurinspiratie, Kleur

Hoe maak ik een moodboard voor mijn huis ?

Hoe maak ik een moodboard voor mijn huis? Voor mijn woonkamer of misschien de slaapkamer. In deze blog vind je meer tips en inspiratie om zelf met een moodboard aan de slag te gaan.

Allereerst verzamel staaltjes en afbeeldingen uit tijdschriften en pinterest. Wat ik altijd adviseer is,  om de plaatjes van Pinterest af te drukken en te verzamelen. Door het voor je neer te leggen zie je het gewoon veel beter dan heel veel plaatjes op het scherm. Dit kan heel veel keuzestress opleveren. Verzamel daarnaast wat mooie kleurstalen. Welke kleuren vind je mooi? Neem deze allemaal mee.

Kijk naar de ruimte waarvoor je het moodboard maakt. Wat heb je nodig? Kun je misschien meubels en accessoires opknappen?

Daarna verzamel je plaatjes van meubels of accessoires die je mooi vindt.

Je legt alles naast elkaar neer en kijkt naar de overeenkomsten in kleur en materialen. Vaak zie je gauw de rode draad in de plaatjes en kleuren. Daarmee kun je aan de slag. Kies altijd voor een kleurenpalet van ongeveer 3-6 kleuren. De basiskleuren met daarbij de accentkleuren voor de accessoires en meubels.

Haal er ook wat droogbloemen bij of als je van goud of zilver houdt, iets wat glimt. Zo krijg je ook duidelijk  de stijl van de ruimte zichtbaar.

Kies niet te veilig, ga voor speels en misschien een beetje pit in de vorm van kleur of materialen. Net even anders dan anders.

Kom je er alsnog niet helemaal uit, dan kun je mij altijd een mailtje sturen voor een prijsopgaaf voor een passend advies. Kijk eens bij het kopje interieuradvies.

Liefs Irene

Terug naar lijst