Interieurinspiratie, Kleur

Hoe werkt een kleuradvies?

Hoe werkt een kleuradvies? 

We beginnen bij het kleuradvies altijd met de vraag, wat zijn de wensen? Welke stijl heb je voor ogen? Wat wil je met de kleur bereiken? Dat zijn ook vragen die ik mijzelf voordat ik met een kleuradvies aan de slag ga. Met de klant ga ik als eerst een gesprek aan over de wensen en de stijl? Daarna gaan we met sfeer aan de slag. Welke sfeer willen we bereiken met het nieuwe kleurenpalet. Vaak zijn klanten net niet tevreden over het huidige kleurenpalet en vinden ze vaak heel erg veel mooi of juist helemaal niet. Je ziet soms door alle kleuren het bos niet meer. Daarbij kan ik heel goed helpen. Ook voor toekomstige aankopen, bijvoorbeeld de bank, stoelen en accessoires is een kleuradvies heel erg fijn omdat je een kleurenpalet makkelijker keuzes komt maken.

Hoe beginnen we?

Na het eerste gesprek via de telefoon maken we een afspraak om live in de ruimte te kunnen staan. Van te voren stuurt de klant mij nog sfeer- en interieurplaatjes van wat hij of zij mooi vindt. Daarbij ontvang ik nog de foto’s van de ruimte, foto’s van items die zeker moeten blijven en de lichtinval. Van welke kant komt de zon op? Altijd heel bepalend voor de kleur. Een beige kleur lijkt heel anders op de Zuid- of Noordkant van het huis.

De afspraak

Tijdens de afspraak gaan we aan de slag met kleur. Naar aanleiding van de sfeerplaatjes en foto’s van de klant heb ik al wel een aantal stalen apart gehouden. Ik neem altijd alles met mij mee, van gordijnen, vloer tot kleurstalen van de verf. Alles is bepalend voor de kleurbepaling. De kleurbepaling is ook de basis van elk interieur. Hierna kun je verder bouwen met stoffen en andere materialen. We maken ter plekke een soort van 3D moodboard en gaandeweg ontstaat er al een kleuren palet. Ter plekke maak ik foto’s van alle kanten. Ik kijk goed naar de lichtinval. Op welke muur valt welk licht en van welke kant. Heeft het meer warmte nodig of juist een tegenhanger? Ook de vloer en de kleur van de kozijnen/deuren is bepalend. RAL 9010 is heel anders dan bijvoorbeeld weer 9016.

Aan de slag

Na de afspraak ga ik lekker aan de slag. Dit vind ik altijd zo fijn om te doen. Heerlijk met kleuren spelen in de ruimte. Ik maak een moodboard en een uitgebreid advies voor de klant. Hiermee kun je direct aan de slag. In het advies geef ik precies aan waar welke kleur komt en waarom. Niet onbelangrijk om goed uitgelegd te krijgen waarom een kleur geadviseerd wordt.

Er is altijd ruimte voor een nabespreking. Wel zo fijn om samen nog alles door te kunnen nemen.

Wil je ook een kleur- of ander interieuradvies. Neem een kijkje bij mijn interieuradviezen of neem contact op voor de mogelijkheden voor een op maat interieuradvies.

Liefs Irene

 

 

Terug naar lijst