DIY, Interieurinspiratie, Seizoenen

Low budget tuin tips

Low budget tuin tips. Hoe krijg je die geweldige, gezellige tuin met leuke hoekjes maar dan wel binnen een klein budget. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Als je een beetje handig bent en een aantal leuke items bijvoorbeeld op marktplaats of in de kringloop op de kop kunt tikken ben je al een heel eind. In deze blog geef ik je een aantal tips waarbij je gelijk een gezellige tuin kunt creëren die de hele zomer mee kan.

Bloempotten schilderen

Bloempotten, wat mij betreft kun je er niet genoeg van hebben in de tuin. Ik vind dit altijd zo gezellig staan. Vul ze met leuke viooltjes of vlijtige liesjes. Deze plantjes zijn makkelijk in onderhoud en ze gaan het hele seizoen mee. Dus je hebt er geen omkijken naar maar je tuin geeft weelderige bloemen in alle potten. Echt geweldig! Waar haal je de bloempotten vandaan? Ik kijk vaak in de buurt op marktplaats en zie soms potten die gratis zijn op te halen. Misschien niet helemaal mijn kleur maar met een restje verf of een tester schilder ik ze in de juiste kleur zodat het kleuren palet in de tuin weer helemaal matcht. Ook in de kringloop hebben ze vaak leuke potten staan die je weer helemaal in jouw kleuren kunt schilderen.

Bankje van resthout

Ben je handig? Maak dan een bankje van resthout. Leuk voor in een hoekje te zetten waar je bijvoorbeeld in de ochtend even een kopje koffie kunt drinken. De rozenboog heb ik via Marktplaats en geeft zo’n gezelligheid. Dit jaar heb ik er wat klimmers tegen aan gezet zodat dit helemaal kan volgroeien met bloemen. Echt top plek geworden. Of denk eens aan een leuke hangmat   in de tuin.

Grind

Grind is niet duur en het geeft snel resultaat. Je hoeft hier niet een volleerd stratenmaker voor te zijn. Dus hoe leuk is het om paadjes aan te leggen en een gedeelte van de tuin hiermee te bestraten. Daarnaast is het niet alleen goedkoper maar ook duurzamer. Het water kan hier mee makkelijker de grond in en zorgt niet voor overstromingen in de tuin.

Marktplaats en de kringloop

Niet alleen voor potten kun je op marktplaats kijken maar ook zeker voor bestrating en planten. Vaak is het ook nog eens gratis op te halen. Het is juist leuk om een hoekjes te creeeren met verschillende soorten bestrating. Daardoor krijg je speelsheid in de tuin wat weer zorgt voor een leuke tuin. En net even anders dan anders. Ook de accessoires kun je goed scoren op Marktplaats of in de kringloop Een leuke tuinposter (misschien een Ixxi), lantaarns, sidetables en een spiegel. Wat mij betreft onmisbaar in een tuin, een spiegel. Het geeft zulke leuke doorkijkjes en de tuin oogt ook ruimer. Vergeet niet de planten op marktplaats. Je kan hier zo een olijfboom voor een prikkie scoren. Of misschien wel mooie grassen of andere mooie bloeiers.

Denk ook aan de verlichting in de tuin. Dit is een instant sfeerverhoger. En hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk of deze misschien werken op zonne-energie of in ieder geval LED verlichting. Zo kosten ze ook niet veel stroom en zijn ze heel budgetvriendelijk.

Zo heb je snel een heerlijke tuin, met een beetje DIY maar vooral heel veel van jezelf.

Mocht je nog meer inspiratie willen voor de tuin, neem eens een kijkje bij mijn andere blogs.

Of wil je advies voor in jouw tuin op een budgetvriendelijke manier, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst