Moodboard Donkerblauw

Voor een klant mocht ik werken met de prachtige kleur Night Blue van Vestingh Paint & Craft. Ik vind deze kleur echt prachtig. Een mooie diepe blauwe kleur. Heel geschikt voor de slaapkamer waarmee ik aan de slag mocht. Hoe begin je nu eigenlijk met het bepalen van de kleur?

Bij een intakegesprek vraag ik aan de klant om mij sfeerplaatjes te laten zien van wat ze mooi vinden. Daarbij kwam de kleur blauw meerdere keren naar voren. Daarnaast kijk ik naar de bestaande meubels die in de ruimte staan. Deze klant heeft een kersenhouten bed ombouw en nachtkastjes. Dit is een specifieke kleur. Het is belangrijk dat het kleuradvies goed matched zodat er rust en knusheid in de slaapkamer ontstaat. Het dekbed wat je op het moodboard ziet is van Smulders textiel. Dit is het dekbed wat de klant al heeft. Met deze uitgangspunten ga ik met verschillende kleurstalen aan de slag en ben ik uitgekomen bij de kleur Night Blue.

De kleur is dan de basis. Daarbij zoek ik sfeerplaatjes en accessoires die bij de sfeer en de kleur matchen. De kleur blauw komt achter het bed zodat het bed en de muur de eyecatchers van de ruimte worden. Boven de nachtkastjes komen de lampjes te hangen. Messing is een goede aanvulling op de kleur blauw en kersenhouten kleur van het bed. Dit geeft een beetje hotel chic uitstraling.

De rest van de ruimte krijgt de kleur Frosted Sand van Vestingh Paint & Craft. Ook te zien op het Moodboard. De klant had een lichte voorkeur voor de kleur wit. Ik wil de kamer wat zachter en knusser doen lijken dus heb ik gekozen voor deze kleur. De muren krijgen zo meer warmte mee. De kleur past ook weer erg goed bij een kersenhouten interieur en de kleur Night Blue van Vestingh Paint & Craft.

Het ronde kleed van het meisje met de parel van Zitmaxx maakt de ruimte compleet. Alle kleuren uit het moodboard komen terug in dit kleed. En een kleed op een slaapkamer vind ik een must. Het geeft warmte aan de ruimte mee. De keuze voor een rond kleed heb ik genomen omdat dit breekt met de rechte hoeken van de ruimte.

Bronvermelding; Vestingh Paint & Craft, Smulders textiel, Lampenlicht.nl, Boldmonkey, Zitmaxx, Loods5

Wil je zelf ook aan de slag met deze kleur en een kleuradvies ontvangen. Stuur mij dan even een berichtje.

Je kunt ook mijn andere blogs bekijken met roze, groen of paars.

Liefs Irene

 

You Might Also Like