Voor een prachtige eengezinswoning in jaren 30 stijl in het prachtige Deventer,  mocht ik aan de slag met een uitgebreid interieuradvies. Dit betekent dat met dit advies alles wordt aangepakt tot aan de styling met accessoires aan toe. Het advies heb ik gemaakt voor de woonkamer en de nieuw aan te bouwen tuinkamer. De bewoners hadden een aantal wensen. Waaronder een leuke speelhoek voor de kinderen. Maar wel met de uitstraling van een volwassen huis als het speelgoed in de avond weer wordt opgeborgen. Opbergruimte is erg belangrijk. Ook wilde de bewoners graag eenheid in de woonkamer en tuinkamer maar wel met gezellige hoekjes. De oude kast moest ook weer een plekje terug krijgen in de woonkamer. 

De stijl die bij dit advies hoort is Scandinavisch met een stoere twist. Maar toch ook een beetje landelijk wat weer heel goed past bij het huis. De bewoners houden van naturel kleuren met groen. Groen is hier dan ook de grote verbinder met binnen en buiten. De kleur komt ook weer terug in de tuinkamer en de keuken.

Zo leuk om de vertaling van het moodboard en meubelplan terug te zien in de woonkamer. 

Ik ben aan de slag gegaan met de latjeswand. Deze wand van ongeveer 1 meter breed heb ik als roomdivider gebruikt om het zitgedeelte te scheiden van de kinderhoek en tuin/eetkamer. Dit geeft een knus gevoel, vooral met de hoekbank die er makkelijk tegenaan kan worden gezet. In de avond kun je dan gezellig op de bank kruipen en fijn een filmpje kijken. Door voor een latjeswand te kiezen heb je wel de knusheid van de hoekjes maar je houdt wel voldoende licht in de smalle lange ruimte. 

De kleur groen, Smoking Grass van Vestingh Paint & Craft komt overal terug. Zowel in de accessoires als kleur op de muur in de tuinkamer en de keuken. Een prachtige kleur die zo goed past bij de naturelle rustige basis van de woonkamer.  De natuur is erg belangrijk voor de bewoners en komt overal terug. Zowel in planten als het prachtige schilderij wat boven de eethoek hangt. Op het moodboard zie je dit terug in de vorm van behang van Kek Amsterdam. De bewoners hebben een schilderij hiervan laten maken en ophangen. 

De tuinkamer die aangebouwd is, past helemaal binnen de stijl van de rest van het huis. Kijk nu eens wat een ontzettend gezellige plek dit is geworden. De kleur Smoking Grass van Labpaint komt hier ook weer prachtig uit. Door de kleur hier buiten weer te herhalen zorg je voor verbinding met de rest van de woonkamer. Verbinding geeft rust en balans. En dat wil je toch in deze ruimte?

bron: foto’s Helder Makelaars via bewoners 

 

 

Wil je ook een interieuradvies wat bij jou past? Vul het contactformulier in en ik laat je zo snel mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn.

Terug naar lijst

Gerelateerde projecten