Interieurinspiratie

Rust in het interieur

Rust in het interieur, daar heb ik behoefte aan na de kerst. Alle drukte en kerstspullen de deur uit in januari. En dan heb ik toch meer behoefte aan rust. Iets minder kleur, wat minder accessoires. Heerlijk vind ik dat. Na het werken kom ik dan beneden en voel ik echt de rust en kan ik ook weer beter ontspannen.

Hoe doe ik dat? Ik begin eigenlijk na de kerst weer helemaal opnieuw. Ik ga voor de lichte kleuren in huis, maximaal 3 of 4 kleuren. En dan begin ik langzaam aan met stylen van de woonkamer.

Op de bank liggen minder kussens dan voorheen.

Op de plank boven de bank, rustige items in dezelfde kleuren als de rest. Het zijn rustige kalme kleuren zodat ook echt de rust terug komt in huis na al het kerst geweld.

Aan de andere kant op de kast staan weer meer planten. Ook de kandelaars, kaarsen en boeken zijn afgestemd op de kleuren van het interieur. Zo kun je echt de rust weer terug krijgen in huis.

Tip: haal na de kerst ook echt alles even weg en begin opnieuw met als startpunt de rustige kleuren die je terug wilt laten komen.

Tip: kaarsen zijn in de januarimaand echt onmisbaar. Na de kerst is het soms best kaal en donker in huis, zeker op de grijze dagen met de regen. Dan zijn kaarsjes echt een uitkomst. Het maakt het gelijk weer knus en gezellig.

Tip: haal voorjaarsbloemen in huis. Tulpen en hyacinten doen het altijd erg goed en zorgen voor een instant voorjaarsgevoel.

   

Wil je nog meer informatie, kijk dan eens op mijn andere blogs voor nog meer inspiratie. Of wil je advies hoe we in jouw huis meer rust en eenheid kunnen krijgen door de juiste styling, neem dan contact op of kijk bij Interieuradvies voor de mogelijkheden.

Liefs Irene

 

 

Terug naar lijst