Interieurinspiratie

Rust in het interieur

Rust in het interieur, daar heb ik behoefte aan na de kerst. Alle drukte en kerstspullen de deur uit in januari. En dan heb ik toch meer behoefte aan rust. Iets minder kleur, wat minder accessoires. Heerlijk vind ik dat. Na het werken kom ik dan beneden en voel ik echt de rust en kan ik ook weer beter ontspannen. Ik kies dan ook gelijk voor lichtere kleuren en meer ton sur ton zodat alles heel erg mooi bij elkaar past in elkaar op gaat.

Hoe doe ik dat? Ik begin eigenlijk na de kerst weer helemaal opnieuw. Ik haal alles leeg voordat ik begin. Dat vind ik wel zo fijn om mee te beginnen. Eigenlijk met een leeg canvas. Ik ga voor de lichte kleuren in huis, maximaal drie of vier kleuren. En dan begin ik langzaam aan met stylen van de woonkamer. Er gaat soms iets bij en soms weer iets af. Heerlijk om zo een middag te spelen met het interieur.

Op de bank liggen minder kussens dan voorheen. Dit geeft meer rust in de ruimte.

Op de plank boven de bank, daar staan rustige items in dezelfde kleuren als de rest van de woonkamer. Het zijn rustige kalme kleuren zodat ook echt de rust terug komt in huis na al het kerst geweld. Echt ton sur ton met de rest van de ruimte. Vind ik zo fijn. Het voelt dan ook gelijk als rust over je heen. En dat is fijn na zo’n drukke periode als de december maand.

Aan de andere kant op de kast staan weer wat meer planten. Planten geven gelijk sfeer aan de ruimte, maakt niet uit waar je ze neer zet. Ook de kandelaars, kaarsen en boeken zijn afgestemd op de kleuren van het interieur. Zo kun je echt de rust weer terug krijgen in huis. Dit doe ik door, nadat ik het kleurenpalet heb samengesteld, ze te schilderen in bijpassende kleuren. Zo past alles gelijk weer bij elkaar zonder dat het geld kost. Heel budgetvriendelijk en duurzaam.

Tip: haal na de kerst ook echt alles even weg en begin opnieuw met als startpunt de rustige kleuren die je terug wilt laten komen. Maak een kleurenpalet voor jezelf. Als je je daaraan houdt, heb je gelijk de goede balans te pakken.

Tip: kaarsen zijn in de januarimaand echt onmisbaar. Na de kerst is het soms best kaal en donker in huis, zeker op de grijze dagen met de regen. Dan zijn kaarsjes echt een uitkomst. Het maakt het gelijk weer knus en gezellig.

Tip: haal voorjaarsbloemen in huis en zet ze in een mooie vaas op tafel. Tulpen en hyacinten doen het altijd erg goed en zorgen voor een instant voorjaarsgevoel. En het ruikt gelijk lekker naar voorjaar in huis. Heerlijk!

   

Wil je nog meer informatie, kijk dan eens op mijn andere blogs voor nog meer inspiratie. Of wil je advies hoe we in jouw huis meer rust en eenheid kunnen krijgen door de juiste styling, neem dan contact op of kijk bij Interieuradvies voor de mogelijkheden.

Liefs Irene

 

 

Terug naar lijst