Interieurinspiratie

Zomerse gedekte tafel in de kleur wit

zomers gedekte tafel in wit

Hoe style je de zomerse gedekte tafel in de kleur wit? In deze blog vind je tips en voorbeelden hoe deze prachtige tafel te dekken. Prachtig in de tuinkamer. Het doet je misschien denken aan een wedding of een bruiloft diner. Maar dat hoeft zeker niet. De witte bloemen en het eten komt zo mooi uit op een wit gedekte tafel. Ook de kaarsen en lichtjes zijn prachtig op een wit gedekte tafel. Tafel dekken is daarmee zo gedaan.

wit gedekte tafel tuinkamer

Beginnen met tafel dekken

Start met een wit tafelkleed of misschien heb je nog wel een oud wit laken liggen. Daar op heb ik een plank (ook in het wit geschilderd) wat fijn is om daar lichtjes, kaarsjes en bloemen op te leggen.

Onder de borden liggen placemats. Ik heb hier gekozen voor ronde placemats. Rond breekt de rechte vorm van de rechte tafel. Riet met wit geeft een zomerse sfeer aan de tafel.

Zomerse gedekte tafel in de kleur wit

Witte bloemen op tafel 

Vervolgens kun je lekker uitpakken met witte bloemen. Alle witte bloemen zijn goed. Afhankelijk van het seizoen pak je de bloemen met het meeste wit. Zelf ben ik in de zomer gek van chrysanten en margrietjes. Drapeer heerlijk over de tafel, hoe meer hoe beter.

Lichtslinger op gedekte tafel

Het stylen van het eten op de gedekte tafel 

Ook denk ik zeker na over de drankjes. Groen komt terug in de bladeren van de bloemen dus kies in voor limoentjes. Geel van de citroen komt ook terug in de bloemen, dus verwerk ik dit in het water. Dan blijft de tafel in de basis rustig ogen. Je kunt natuurlijk de maaltijd hier ook op aanpassen. Zelf doe ik dat wel… maar hoeft natuurlijk niet hahahaha.

watertap citroen en munt op gedekte tafel Limoen in cocktailglas Styling servetten gedekte tafel

Kaarsen en lichtslinger op de gedekte tafel 

En dan niet te vergeten de lichtjes. Hier heb ik een lichtslinger met ballen van Cottonballights.nl gebruikt. Geeft in de avond sfeervol licht.

styling met bloemen en lichtjes op tafel

Een feestje maken met diy slingers

Daarnaast wat meer kaarsjes… en niet te vergeten weer de slingers. Een hele simpele diy. Scheur wat witte stofjes in ongeveer gelijke maten en hang aan een touw.

DIY feestslinger wit gedekte tafel zomer

Laat het diner of feestje maar beginnen.

Heb je vragen over de styling van de tafel, misschien voor een feestje of bruiloft. Laat het mij dan weten via info@noordenzoet.nl Misschien kan ik je helpen. Ik geef ook advies voor eventstyling.

Of lees mijn andere blogs over tafelstyling bijvoorbeeld voor Pasen of Kerst .

Liefs Irene

 

Terug naar lijst