DIY

DIY hoek lounge bank voor in de tuin

DIY hoek lounge bank voor in de tuin. Vorig jaar tijdens de plaatsing van onze prachtige tuinkamer hebben we niet direct nagedacht over hoe we de tuin verder gingen gebruiken. Maar we wilden zeker een meer mediterrane stijl. We hebben onszelf een aantal vragen gesteld. Waar zit je het lekkerst? Waar wil je genieten van de zon of misschien de schaduw? Als interieurstylist kijk ik ook zeker naar de doorkijkjes. Hoe kijk ik vanuit de woonkamer de tuin in? Of vanuit de tuinkamer? En natuurlijk vanuit de tuin weer het zicht op het huis. Allemaal vragen waar van de antwoorden terug moesten komen in de tuin.

We zijn begonnen met het tekenen en het maken van een plan voor de ideale tuinzit of plek om te zitten na heen lange dag werken. We hadden in deze hoek van de tuin eerst de openhaard opslag. Dus daar moest ook een oplossing voor terugkomen. Nu hebben we deze open haard opslag heel erg makkelijk onder het afdakje kunnen realiseren. Dit kwam eigenlijk wel goed uit. Het scheelt heel veel ruimte in een niet al te grote tuin.

Het ontwerp

Dan de tuinbank. Door het een ander te schuiven in de tuin hadden we nu een hele grote hoek om mee aan de slag te gaan. Na inspiratie te hebben opgedaan op pinterest en andere social media zijn we begonnen met het uittekenen van deze bank. In deze blog heb ik de tekening bijgevoegd. Het is een schets waarin we de maten hebben aangegeven hoe groot en hoe diep de bank moest zijn. Zo zijn we begonnen om het maximale uit deze hoek van de tuin te halen.

Het frame 

De tuinbank is 240 bij 240. De zit is 60 cm diep. Dit is een hele fijne zitdiepte. Je kunt zowel actief zitten als lekker loungen. De kussens hebben we op maat besteld zodat deze goed in deze bank passen. Uiteraard hebben we de kussens een bijpassende kleur voor bij de rest van de items in de tuin. De bank bestaat uit twee delen en daarmee demontabel. Dit is altijd handig als je er weer een keertje bij zou moeten.

Afwerken

De tuinbank is gemaakt van vurenhouten balken van 4,6 x 4.6 cm en watervast multiplex. Dit met oog op de afwerking die nog zou plaatsvinden. Voor de afwerking hebben wij namelijk gekozen voor een beton ciré. Hoe ga je dit doen? Je kunt hierover meer lezen in mijn andere blog over de tuinbank.

Het onderstel hebben we wel goed geïmpregneerd zodat het vocht niet in het hout trekt. Tevens hebben wij stalen stelpootjes aan de onderkant gemonteerd zodat de bank iets los komt van het terras. Dit corrigeert ook eventuele oneffenheden die het terras met zich meebrengt. De bank staat dan in ieder geval altijd waterpas.

Toch wilden we iets speciaals met deze tuinbank. In mijn volgende blog kun je lezen hoe we met Beton Ciré van Beton Cire Nederland aan de slag zijn gegaan om de tuinbank helemaal te laten aansluiten op het Ibiza en mediterrane gevoel in deze tuin.

Hoop jullie weer geïnspireerd te hebben. Mocht je advies voor jouw tuin met een meubel op maat of vragen omtrent deze tuinbank stuur even een mailtje naar info@noordenzoet.nl.

Liefs Irene

 

 

Terug naar lijst