DIY

DIY van lantaarn naar kerst vitrinekastje

DIY van lantaarn naar kerst vitrinekastje. Een lantaarn voor buiten omgetoverd met een simpele DIY naar een vitrinekastje voor de kerst.

Maar ook na de kerst vaker te gebruiken, leuk met schelpen en lichtjes of kaarsjes er in.

Zo zag de lantaarn er eerst uit.

Een lantaarn met deurtjes en een klassiek dakje.

Eerst hebben wij het dakje verwijderd en een plat dak er op gemonteerd

Ik heb deze eerst helemaal geschilderd in een beige kleur. Daarna met tape de goede lijn gemaakt en de gele zijkant geschilderd. Dan krijg je gelijk een leuk effect en een heel ander kastje.

Daarna kun je deze geheel inrichten met leuke lichtjes en pieken, notekraker en kerstballen. Een aantal van de pieken heb ik ook geschilderd en in een stukje klei gezet. Zo ziet er gelijk gezellig uit.

Je kunt natuurlijk ook met een tafereel maken met boompjes en sneeuw. Alles is mogelijk.

Pieken en ballen kun je het makkelijkst kopen bij de kringloopwinkel. Deze kun je dan helemaal naar jouw eigen smaak schilderen of versieren.

Ook de notekraker heb ik wat bijgeschilderd. De kleur van de laarsjes en zijn hoed zijn mee geschilderd in bijpassende kleuren.

De deurtjes zitten nu aan de achterzijde. Dat vind ik een mooier gezicht. Zo kun je alles goed bekijken en heb je een echt vitrinekastje.

Kijk nou eens wat een leuk geheel het is geworden. Zo blij mee! Zo zie je dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Wil je meer inspiratie voor DIY, check dan mijn andere blogs met nog meer DIY inspiratie.

Voor vragen kun je mij altijd een berichtje sturen op info@noordenzoet.nl

Fijne feestdagen!

Liefs Irene

 

Terug naar lijst