Interieurinspiratie

Inspiratie voor het (her) inrichten van jouw woonkamer

Inspiratie voor het (her)inrichten van jouw woonkamer

Een woonkamer is vaak het hart van een woning, waar familie en vrienden samenkomt. Daarom is het belangrijk dat deze ruimte er leuk en gezellig uitziet. Wil je de woonkamer van jouw huis opnieuw inrichten maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Met de juiste inspiratie kun je komen tot een prachtige, stijlvolle en comfortabele ruimte die aan al jouw woonwensen voldoet.

Een tijdloze bank

Een goede start voor de inrichting van je woonkamer is om te beginnen met het kiezen van het juiste meubilair. Daar hoort natuurlijk een stevige bank bij, met een tijdloos design. Een Ethnicraft bank is een bank die stevig aanvoelt, maar tegelijkertijd ook het comfort biedt om te kunnen ontspannen. Kies vervolgens voor bijpassend meubilair zoals een salontafel, een tv-meubel en een dressoir. Besteed ook veel aandacht aan de juiste kussens, die de woonkamer er meteen is stuk gezelliger en warme uit kunnen laten zien. Zorg er wel voor dat je een goede balans vindt tussen stijl en functionaliteit.

Potten en vazen

Pols potten bijzettafel van Kavel84 kunnen verschillende functies hebben in een woonkamer. Zo kun je er bloemen of planten in zetten, maar ook decoratie zoals kralen of sieraden. Als je de potten op de juiste manier gebruikt, geven ze je woonkamer een stijlvolle en moderne uitstraling. Ook de aanschaf van een aantal mooie vazen kunnen jouw interieur in een mum van tijd een extra touch geven.

Verlichting

Verlichting is ook een belangrijk onderdeel van de woonkamer.Kies verlichting die past bij de stijl van je kamer en voeg extra verlichting toe voor accenten.  Kies voor een mooie hoofdverlichting, zoals een hanglamp of plafondlamp, en verlichting aan de muren. Ook kunnen kaarsen of waxinelichtjes een rustige sfeer creëren.

De vloerafwerking

Misschien iets de vloer niet het eerste wat bij je opkomt als je je woonkamer wilt herinrichten. Toch is een juiste vloer heel sfeerbepalend en zeker niet onbelangrijk in een interieur. Kies voor harde vloeren zoals laminaat, hout of tegels. Kies een kleur die bij de rest van de meubels past. Als je een budget hebt, overweeg dan ook om gebruikte vloeren te kopen. Hopelijk heb je nu wat inspiratie opgedaan!

 

 

Terug naar lijst