Interieurinspiratie

Interieurstyling van een lichte naar een donkere woonkamer

Interieurstyling, van een lichte naar een donkere woonkamer. Soms wil je iets anders met jouw interieur maar heb je niet de tijd of het geld om het rigoureus aan te pakken. In deze blog laat ik zien hoe je met twee nieuwe items een geheel nieuw interieur kan neer zetten. Hoe leuk is dat! Voor deze blog ben ik een samenwerking aangegaan met Nancy Home store. Bij deze blog hoort ook een video waarin ik laat zien hoe je de items neer kunt zetten en jouw interieur snel een simpele make over kunt geven.

We hebben twee nieuwe items om de make over te maken. Een zwarte rotan stoel en een vintage look kleed in bruin/taupe tinten. De basis is al vrij licht en naturel. De muren zijn een beige tint en de bank heeft een grijs beige kleur. De stoel zit heel erg lekker en heeft wel dezelfde stijl als de andere stoel zodat het ook weer makkelijk in het interieur past. En het kleed heeft ook de beige tinten in zich zodat deze weer goed bij de bank en de muur past.

Dit is het lichte interieur waar mee we zijn gestart. Dit is mijn huidige woonkamer. Zoals je ziet een rustige basis om mee aan de slag te gaan. Dit is altijd fijn wanneer je wel iets anders wil met jouw woonkamer maar niet altijd gelijk alles wil veranderen. Kies voor twee grote items die je wilt veranderen zoals wij hebben gedaan door een nieuwe stoel neer te zetten en een fijn ander kleed. Je kunt hier ook een winter en een zomersetting van maken. Zo makkelijk om te schakelen van licht naar een donker interieur.

Hier zie je wat we hebben veranderd. We hebben het kleed en de stoel aangepast. Wat een verschil kan een stoel en een kleed maken he? Dat is juist zo leuk aan kleine make overs. Ik heb ook een paar accessoires aangepast zoals de lijst op de wandplank, kussens, plaids en kandelaars. Deze accessoires, zoals de kandelaar, lijsten en posters heb ik gekocht of geschilderd in een zwarte kleur. Zo kun je voor een klein budget toch nog een groot resultaat bereiken. Denk eens aan een kringloop. Zie je daar iets leuks maar niet in de goede kleur. Je kunt dit makkelijk aanpassen. Ook lijstjes en posters kun je makkelijk tweedehands kopen voor hele kleine prijsjes.

In deze video op Youtube kun je zien hoe wij deze make over hebben gedaan. Zo leuk om te zien, hoe makkelijk je deze grote make over kunt realiseren.

Mocht je geen accessoires hebben in de nieuwe kleur, kun je jouw huidige accessoires in de juiste kleur verven. Je besteld of haalt bij de bouwmarkt een proefpotje verf in een bijpassende kleur en schildert de accessoires mee. Een complete make-over zoals je ziet. Echt zo blij met het eindresultaat.

Mocht je vragen hebben of advies over een mini make over dan kun je mij contacten via info@noordenzoet.nl. Of wil je nog een andere blog lezen over de verbouwing van deze ruimte?

Liefs Irene

 

*deze blog is een samenwerking met Nancy Home StoreĀ 

Terug naar lijst