Interieurinspiratie

Metamorfose met verf

Metamorfose met verf. Verven is wat ik het allerliefst doe in huis… inmiddels is alles wel zo’n beetje gedaan dus voor mij helaas wat minder te doen..:) Gelukkig zijn er altijd nog vrienden en/of familie die muurtjes hebben om te verven… hahaha.

Ik heb inmiddels ook al een hele verzameling verf. Ik koop heel vaak testers en kleine potjes muurverf bij de bouwmarkt. Ik denk dan altijd.. je weet maar nooit. Of ik schilder een lijstje er mee, een kastje, stoel, lamp, een muur, noem het maar op. Je zou het bijna verzamellaarsdrang kunnen noemen. De een verzamelt postzegels, ik verf. Als iemand een beetje verf over heeft, dan geef ik vaak wel weer een gil, oh geef maar aan mij… terwijl ik mijn man zie kijken.. oh jee, wat krijgt er nu weer een ander kleurtje.

Ik heb wel geleerd om binnen ons huis te werken met een palet. Ik merk als het mij gaat storen, dan word ik onrustig en ben ik alweer bij de bouwmarkt geweest om kleurstaaltjes te halen of ik kijk gewoon even in de kast.

Vroeger was een muur of een kastje vaker aan de beurt. Vaak wisselde ik van kleur met het seizoen mee. Nu is dat gelukkig (gezien het werk..) iets minder. Ik heb nu een rustige basis en varieer ik iets minder..

Sinds we een nieuwe bank hebben gekocht, ben ik mij iets meer gaan druk maken over de muur er achter. Deze muur is fluweelgrijs matte muurverf van de Praxis. Ik was al een tijdje helemaal weg van de VT wonen Lazy bank. Menig keer al gespot in afleveringen van VT Wonen weer verliefd op je huis. En dus eind 2016 gekocht. Als het aan mij lag was de muur gelijk begin 2017 al opnieuw geschilderd, maar ja welke kleur? Nu hebben we een kleur gevonden. Deze kleur zit op de muur in mijn all time favoriete woonwinkel Annemarie Wonen in Holten. De sfeer in deze woonwinkel wil ik gewoon in mijn woonkamer… Dus te beginnen met de muur….

Aan de slag dan maar…

We hebben gekozen voor de kleur Salt van Painting the past. Lichtgroene, zeer matte muurverf…

Daarbij kan ik het niet laten om nieuwe (oude) accessoires aan te schaffen. Ook daarbij ga ik met de kwast te werk.  Maar nu heb ik een palet van pasteltinten waar ik mij aan houd :). Ik vind zelf de kleuren Pink nudity van Flexa en Spiced honey van Flexa (kleuren van het jaar 2019) erg mooi in het palet passen. De kleur Spiced honey hebben we na het kopen van een tester toch maar niet gedaan. We vonden deze allebei toch niet zo mooi passen bij de kleur van de muur.

Het theekastje (eerst geschilderd in early dew van Flexa ) en nu in pink nudity van Flexa… prachtig toch?

Een hele nieuwe look…. Een metamorfose

Terug naar lijst

4 reacties op “Metamorfose met verf

 1. Inge schreef:

  Binnenkort start ik met schilderen van de bovenverdieping. Alles wordt 9010. Heb je nog tips? Ik wil graag 1 wand in elke kamer een taupe/grijs tint. Welke wand moet het worden? Aan de noordzijde, zuidzijde?
  En als alles klaar is, moeten nog alle raamkozijnen.. je bent van harte welkom😉😉

  1. Avatar foto Irene schreef:

   Lijkt mij leuk! Kom ik een keertje langs!

 2. Marieke Smit schreef:

  Wat super Irene, ik volg je uiteraard al via instagram… dit heb ik zelf maar pas ontdekt (hopeloos ouderwets), maar de liefde voor interieur delen we zeker!! Wat goed dat je een eigen blog gaat bijhouden… ik ben altijd weer benieuwd naar je DIY dinsdag projectjes. Lieve Irene, jij bent leuk en je interieur ook. Ik ben fan. Xxx Marieke Smit

  1. Avatar foto Irene schreef:

   Dank je wel, wat lief! Door instagram ben ik het nog leuker gaan vinden! En ik ben fan van jou en jouw prachtige interieur! X

Reacties zijn gesloten.