DIY

Natuurschatten in het interieur

Natuurschatten in het interieur. Het is nog lang geen zomer maar stiekem droom ik alweer van onze lange strandwandelingen.. heerlijk… en dan het samen verzamelen van de mooiste natuurschatten….

Ik ben wat dat betreft echt een verzamelaar. Bij ons vind je dan ook wel op iedere verdieping in het huis wel iets gemaakt of geshowd wat natuurschatten betreft.

Inspiratie vind ik overal, zowel terplekke als op Pinterest of Instagram.. Zoals nu ook weer. Ik volg al een tijdje @studio.sab op Instagram en zij is ontzettend creatief. Vorig jaar had zij een instagramhit met een kastje van de Action. Hier maakte zij een kijkkastje van. Geweldig vond ik dat. Ik ben toen ook gelijk naar de Action gegaan en zo’n kastje gekocht.  Hiervan heb ik een kijkkastje gemaakt voor op de kamer van mijn oudste.

Nu maakte zij weer geweldige letterbakken (kringloop etc) met schelpen er in. Je moet natuurlijk jouw mooiste natuurschatten showen..:)

Door dit idee kreeg ik weer nieuwe inspiratie om iets leuks met dit kijkkastje te doen.

Zo ben ik begonnen;

– kijkkastje (normaal met klok) bij de Action (klok heb ik er uit gehaald)

– verf (Painting the past muurverf, kleur Salt)

– kies je mooiste foto uit, of misschien een leuke quote,  uitgeprint op fotopapier

– schelpen (verzameld)

Wat heb je verder nog nodig; snijmat + mesje, lijm

De foto heb ik op maat in 3-en gesneden en in het kastje geplakt met lijm. De schelpen kunnen eventueel ook nog geplakt worden.

Ik ben heel erg blij met het eindresultaat.

Andere ideetjes met schelpen;

Dit schilderij heb ik gemaakt met een dun schilderijdoek van de Action, schelpen er op geplakt, 3D kit lijm van de Action (daarmee heb ik de tekst geschreven) en vervolgens afgemaakt met krijtverf van de Praxis (roomwit). De schelpjes waren al wit en speciaal uitgezocht op kleur. Leuke bezigheid voor op het strand 🙂

Deze schelpenhanger is letterlijk gemaakt van alle vondsten op het strand. Boor kleine gaatjes in de schelpen en maak er een hanger van.  Deze schelpen zijn natuurlijk wel uitgezocht op kleur… het moet natuurlijk wel passen bij het interieur 🙂

Zand en schelpen van het strand in een windlicht, prachtig voor op een zomerse tafel..:) Windlicht bij de Intratuin gekocht.

Heel veel DIY (do it yourself )plezier!! Wil je meer DIY inspiratie, check mijn andere blogs.

Liefs Irene

Terug naar lijst