DIY

DIY Boogjes op de muur schilderen

DIY boogjes op de muur schilderen, iets anders op de muur maar niet direct de gehele muur verven. Maak een leuk statement met ovale vormen op de muur. Hoe leuk is dat je met weinig kleur een prachtige eyecatcher kunt maken. Een echte trend van nu  zijn de geschilderde vlakken met boogjes op de muur. Een japandi style look in de kamer. Deze vormen zijn heel erg makkelijk te maken op de muur. Ik gebruikte een oude metalen ring om de bovenste ronde vormen te schilderen. Maar een bord of een hoepel kan ook. Ik heb twee boogjes gemaakt maar je kunt er ook zeker meer maken. Zo kun je een hele wand heel erg mooi laten spreken in de kamer.

DIY boogjes op de muur schilderen

Ik ben begonnen met de boogjes op de muur tekenen met de vorm van de metalen ring. Dit is de bovenkant van de ovale vorm. Daarbij heb ik gekeken naar een mooie hoogte en breedte van deze boog. Het gaat om de verhouding ten opzichte van de muur en het bureau wat er voor staat. Ronde en ovale vormen zijn helemaal de trend van nu en hoe leuk is dat je ze zo gemakkelijk op de muur kan maken. Zeker met heel veel rechte vormen in een ruimte, maakt het de ruimte zachter en breekt alle rechthoeken in de kamer. Heel erg fijn voor de rust en de balans, wat de japandi style zo typeert.

DIY boogjes op de muur schilderen DIY boogjes op de muur schilderen

Ik heb de vormen ook nog laten terugkomen in de vorm van de kast en de vorm van de vaasjes. Zo wordt het een eigentijds geheel en zorgt het voor de balans in de ruimte. Herhaling van vormen en materialen geeft rust.

DIY boogjes op de muur schilderen

Vervolgens heb ik twee kleuren uitgekozen die ook in de rest van de slaapkamer naar voren komen. Links is Death Salmon van Farrow & Ball en rechts is Madonna van Vestingh Paint & Craft. Een prachtig geheel zo bij elkaar.

Ik heb gekozen voor een neutrale kleur als basis voor op de muur. Dit is Mushroom van Vestingh Paint & Craft. Een rustige basis is in de kamer altijd fijn. Dit zorgt automatisch voor rust. In deze slaapkamer is dat juist erg fijn.

De rechte lijnen heb ik met tape afgeplakt. Zo kon ik eerste de ene boog schilderen. Daarna weer met tape de andere boog afgeplakt zodat ik deze ook weer kon schilderen in de andere kleur. Het is even een klusje maar met een geweldig eindresultaat.

En zie het geweldige resultaat. Hoe leuk is dat? Wat een verschil en rust hè ten opzichte van het andere met de behang met de drukke print.

DIY boogjes op de muur schilderen DIY boogjes op de muur schilderen

Wil je ook zoiets moois maken in jouw interieur of advies over kleur in jouw interieur, neem dan contact met mij op. Vaak kunnen we met heel weinig al een groot resultaat behalen en dan hoeft het ook niet veel geld te kosten bij elkaar. Dat vind ik zelf altijd de leukste make overs.

Kijk ook eens bij mijn andere blogs van dezelfde kamer. Zoals de aesthetic meets boho blog. Zo makkelijk maak je een make over.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst