DIY, Duurzaamheid, Interieurinspiratie

Styling met droogbloemen

Styling met droogbloemen van Flowerfeast. Styling met droogbloemen is de trend tegenwoordig. Leuk voor meer kleur in huis maar ook om het huis gezellig te maken. En ze kunnen lekker lang blijven staan. Dus het is ook nog eens heel erg duurzaam.  Maar er is meer mogelijk met droogbloemen dan alleen in een vaas. Ik laat in mijn blog zien wat je nog meer met droogbloemen kunt doen. En hoe ze je kunt stijlen in het hele huis.  En het voordeel is, ze passen daarna gewoon weer in de vaas als je iets anders wilt. Lekker flexibel en meerdere manieren om te mixen en matchen.

Voor deze blog heb ik een boeket met droogbloemen gekregen van Flowerfeast. Ik heb gekozen voor de Summer mix omdat ik het leuk vind om hier en daar wat kleur toe te voegen in huis. Dit is een zomerse mix van verschillende droogbloemen zoals bijvoorbeeld het stro en de lavendel. Kijk naar de vrolijke kleurtjes in de vaas. Ze passen ook helemaal bij de kleur van de vaas. Hoe leuk is dat!

styling met droogbloemen

Deze had ik nog staan in de kast, een prachtige bijpassende vaas staan en deze past er perfect bij. Kijk eens hoe mooi dit boeket is :). Word je toch blij van!

styling met droogbloemen

Paars, okergeel en zalmroze. Door bijpassende kaarsen toe te voegen op tafel is het heel mooi geheel. Als je gaat stijlen met de droogbloemen kijk dan naar de kleuren in jouw woonkamer. Laat deze kleuren meerdere keren terugkomen. Dit zorgt voor balans en een rustig geheel.

Maar je kunt ook voor een kleur kiezen uit het boeket en zo subtiel kleur toe te voegen in de ruimte.

styling met droogbloemen styling met droogbloemen

Paars of geel, allebei past het weer in het geheel maar het is heel rustig. Het okergeel van de bloemen is ook zo leuk om in het zomerseizoen toe te passen.

Ik gebruik droogbloemen eigenlijk altijd voor styling in huis. Bijvoorbeeld om de tafel te stylen als we thuis een gezellig etentje hebben.

Kijk eens hoe leuk. De tafel wordt gelijk leuk aangekleed en zorgt voor een feestelijke rustieke, zomerse uitstraling. Kijk welke kleur je wilt toevoegen. Is het de kleur van het servies, het tafelkleed of de rest van de tafelsetting. Door de kleuren te herhalen zorg je voor rust en eenheid op de tafel. Maar door de kleuren heb je toch die zomerse uitstraling. Met de kerst kun je uiteraard ook los met droogbloemen in de tafelsetting. Voeg een sterretje toe of een dennetak en je hebt snel een setting voor kerst. En de droogbloemen kun je weer hergebruiken. Wel zo duurzaam.

styling met droogbloemen styling met droogbloemen

Of heb je misschien een krans in huis hangen van oude takken of eucalyptus? Voeg wat kleur toe met droogbloemen en je hebt in een keer een hele andere krans. Zo krijgt deze een zomers tintje en heb je snel een kleurtje er bij in huis.

styling met droogbloemen styling met droogbloemen

Ben je ook zo enthousiast, kijk dan eens op de site van Flower feast. Zij hebben zulke mooie boeketten. Er is er altijd wel een die past binnen jouw interieur.

Ik heb nog meer blogs geschreven over styling met accessoires op een andere manier.

Liefs Irene

 

*deze blog is tot stand gekomen uit een samenwerking met Flowerfeast

 

Terug naar lijst