DIY, Interieurinspiratie

DIY de make-up spiegel

DIY de make-up spiegel. Every girl’s dream, een goede make-up spiegel.  En dan het liefst in Hollywoodstijl, zoals de stylisten er een hebben of misschien wel Kim Kardashian. Een musthave voor iedere tienerkamer of girls room.

Mijn oudste dochter is helemaal gek van make-up. Van zowel de lotion’s, oogschaduw, nagellak en verschillende soorten mascara. Ik heb zelf er nooit zoveel mee gehad. Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien maar het moet dan wel snel en functioneel zijn. Mijn dochter denkt hier anders over. Zij houdt er van op lekker lang te tutten. Echt een ontspanning is dit voor haar.  Zij is geïnspireerd door vele You-tubers, inmiddels een echt make-up artiest geworden. Ze heeft er echt verstand van (objectief als ik ben :)). Daarom is een spiegel niet echt onbelangrijk. En dan zeker een spiegel met voldoende licht zodat alles goed zichtbaar is.

Haar kamer was altijd een moeilijk in te richten ruimte. In deze kamer sliepen wij als ouders een tijdje geleden ook, maar toen stond hier alleen een tweepersoonsbed in en een ladekast. Meer was echt niet mogelijk of werd gauw een rommeltje. Sinds een paar jaar slaapt de oudste op deze kamer. Het is een vrij rechte kamer met vele onhandige hoekjes en een erker bij het raam. We hebben vele opstellingen geprobeerd. Maar eigenlijk is er maar één opstelling mogelijk en dat is toch het bed in deze hoek te zetten.

Nu wilde zij echt heel graag een groter bed. Het liefst een tweepersoonsbed. Dit bed hebben wij gemaakt, precies in de hoek. Het is een soort twijfelaar geworden van 120 cm breed. In eerste instantie hebben we de meubels bij het bed in de kamer gezet…. Maar uiteindelijk gaat dit met een puber niet werken. Hoe meer meubels waar je iets op kunt neerleggen (lees; gooien), hoe meer een chaos het wordt J.

Dus ik had bedacht, zo weinig mogelijk meubels… wie weet komt het nog goed.

Mijn dochter had een hele mooie make-up tafel gezien bij een You-tuber en wilde deze ook heel graag hebben. Het bureau komt van de Ikea. Uiteindelijk is dit nog een vrij groot meubelstuk geworden maar het past goed in de ruimte.

Dan de spiegel. In eerste instantie op zoek gegaan naar zo’n spiegel maar ook via marktplaats, een vrije dure aankoop. Mijn man en ik (handig als wij zijn) dachten, waarom maken wij dit niet zelf? En zo komt deze spiegel tot stand.

Dubbele MDF plaat bij de bouwmarkt gehaald van 90×90 cm

Vervolgens een spiegel gekocht bij Blokker (online) van 70×70 cm en deze hier opgehangen

De lampjes komen bij Aliexpress vandaan en zijn dimbaar in licht (wel zo handig). Het snoer (denk ik altijd wel een probleem) hebben wij achter de spiegel geplakt. Zo zijn deze niet helemaal in het zicht.

Zie hier het mooie resultaat. We en vooral mijn dochter, zijn hier superblij mee. Het is echt fijn om een goede spiegel te hebben als vrouw.

 

Hoop jullie weer geïnspireerd te hebben, wil je meer lezen over styling voor de tienerkamer, check deze blog.

Liefs Irene

 

 

Terug naar lijst

2 reacties op “DIY de make-up spiegel

  1. Marieke Smit schreef:

    Love it!!!!

  2. Jennifer schreef:

    Ik ben helemaal weg van uw zelfgemaakte makeup spiegel! Nu ben ik van plan deze zelf te maken binnenkort , weet u toevallig de exacte afmetingen en dikte van de mdf plank? Groetjes!

Reacties zijn gesloten.