DIY, Interieurinspiratie

DIY opknappen van een oude buffetkast

DIY opknappen van een oude buffetkast. Als ik ergens van hou dat is het meubelen van marktplaats of de kringloop op te knappen. Voor de tuinkamer zochten we nog een fijne kast waar al onze planten straks in kunnen. Het was wel belangrijk dat deze kast goed tegen koude, soms vochtige ruimtes kan.

Deze kast vonden we voor 100,- euro in de buurt op Marktplaats. We hebben wel een karretje moeten huren om deze op te halen. De kast is namelijk 2 meter breed en 2.30 hoog. Gelukkig wel in twee delen te vervoeren en te tillen.

Zoals je ziet op de eerste foto heeft deze kast ook deurtjes aan de bovenkant. Doordat we deze kast in de tuinkamer als pronkkast/plantenkast gaan gebruiken hebben we deze deurtjes er gelijk uit gehaald.

     

De binnenkant aan de bovenkant was wit. We hebben er voor gekozen deze te schilderen in de kleur Frosted Sand van Labpaint. De binnenkant is met een matte lak geschilderd in twee lagen. Zo dekt het goed. De verf is ook makkelijk afneembaar.

De buitenkant van de kast hebben wij geschilderd in de kleur Moss 41 van Labpaint. In een dekkende beits geschikt voor buiten. Zo krijgt deze een goede bescherming tegen kou en vocht. Een frisse groene kleur die mooi staat bij de warmte van de kleur Frosted Sand en het tuinkamer gevoel goed benadrukt. We hebben juist voor de kleur groen gekozen zodat de verbinding met de tuin weer wordt gemaakt. Dan krijg je echt het binnen buiten gevoel.

En kijk de kast nu eens. In de winter staan in deze tuinkamer minder planten. Daarom vond ik het wel belangrijk dat de kast groot genoeg was zodat je in de winter periode dit ook nog leuk kunt stylen met andere items.

En met de kerst staan er weer leuke lichtjes in. Zo heb je het hele jaar plezier van de kast.

   

Heb je nog vragen ? Wil je ook een meubel zelf opknappen of restylen maar weet je niet hoe, of misschien welke kleur hier geschikt voor is? Neem dan contact met mij op.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst