Interieurinspiratie, Kleur, Nieuwe Trends

Flexa kleur van het jaar 2024, Sweet Embrace

Flexa kleur van het jaar 2024, Sweet Embrace.  Elk jaar in september lanceert Flexa de kleur van het volgende jaar. Er zijn inmiddels al aardig wat prachtige kleuren voorbij gekomen. Het is een van mijn favoriete momenten in het najaar. Ik ben gek op kleur, nieuwe kleuren en nieuwe kleurcombinaties. Het is leuk om te zien hoe het team van Flexa dit bedenken en welke gedachten er achter zit. Dit leggen ze in de aankondiging en de bijbehorende video’s en op de website ook helemaal uit. Vaak heeft het te maken met de tijd waarin we leven en welke trends er zijn te verwachten. De woorden die bij deze kleur passen zijn warm en comfortabel. Een knuffel van jouw eigen interieur. Een kleur die je thuis doet voelen.  Een hele fijne kleur als je het mij vraagt. En ook heel neutraal waardoor deze makkelijk is te combineren. Flexa laat ook zien met welke kleuren je deze kleur het beste kan combineren en in welke stijl. Doordat deze kleur in meerdere stijlen te combineren is, is het gemakkelijker voor iedereen om deze kleur toe te passen.

Dit jaar is het de kleur Sweet Embrace. Ben er gelijk verliefd op, ik houd op het moment van zachte kleuren die iets hebben van roze. Kleuren die een rustige basis geven in jouw huis en waar je warm en positief van wordt. Ik word er in ieder geval heel blij van.  Echt een kleur die ook geschikt is voor meerdere ruimtes zoals slaapkamer, woonkamer maar ook zeker de werkkamer.

Flexa heeft drie kleurenpaletten ontwikkeld die gemakkelijk zijn te combineren met deze nieuwe kleur Sweet Embrace.

Het vrolijke kleurenpalet

Zoals je ziet, wordt je hier gelijk vrolijk van. Combineren de zachte Sweet Embrace met vrolijke kleuren zoals geel en groen. Het is fris, knus en gezellig tegelijk. Dat is zo fijn met deze nieuwe kleur, het combineert ontzettend goed.

Het warme kleurenpalet

Persoonlijk mijn favoriet. Ik hou van de warme naturel tinten maar dan wel met een rustige basis. En zie hier, hoe mooi dit met elkaar combineert. Het heeft daarnaast iets rustieks, bijna landelijke uitstraling. En het is ontzettend warm en gezellig. Dat is wat de kleur Sweet Embrace doet, het fijne thuis komen.

Het kalme kleurenpalet

Ook dit is een prachtige combinatie. Zo rustig maar wel heel speels door de verschillende accenten. De kalmte straalt hier echt van uit. Dit is een heel fijn palet, voor mij wel anders wil dan anders maar dan in een hele rustige setting. Echt prachtig.

Flexa heeft op haar site deze paletten uitgezet in kleurenpaletten. Je kunt zo heel makkelijk keuzes maken in combinaties van kleuren. Zo weet je zeker dat het altijd bij elkaar past. Ik kan in ieder geval niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Wel is het altijd belangrijk om te kijken naar de lichtinval in jouw ruimte waar je de kleur wilt toepassen en waar de zon vandaan komt. De kleur verandert mee met de zonstand en de seizoenen. In de winter is de kleur heel anders in de zon als in de zomer.

Wil je een advies hier over? Hoe pas je deze kleur toe in jouw interieur? Welke combinaties zijn er bij jou mogelijk?  Kijk bij de mogelijkheden en stuur een berichtje.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst