Interieurinspiratie, Kleur

Zandtinten op de muur in huis

Zandtinten op de muur in huis. Prachtig, je ziet het steeds meer, geen witte muren meer maar subtiele prachtige zandkleuren op de muur in huis. Eigenlijk voor elk seizoen een prachtige kleur. Neutraal maar toch heel warm en gezellig. En een allemansvriend met andere kleuren als je het mij vraagt. Wel is het belangrijk om te kijken naar welke zandkleur je wilt op de muur.

De ene zandkleur is de andere niet. De een heeft wat meer grijs in zich en voelt dus wat koeler aan. En de andere heeft meer bruin in zich en voelt hier door wat warmer aan.

En dan zijn er ook nog zandtinten die meer neigen naar geel en groen.

Zelf heb ik meerdere zand of beige tinten in huis. Het geeft direct een fijne rustige basis en is heel neutraal. Daarom kun je er alle kanten mee uit. En kun je meerdere stijlen met deze zandkleuren combineren. Vaak denk je bij een zandtint aan een Scandinavisch interieur. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Beige en zandtinten doen het ook heel goed met zwart en andere wat donkere tinten. Donkerblauw bijvoorbeeld of donkergroen. Je krijgt daarmee gelijk een warme hotel chic sfeer. Echt heel erg mooi.

Of beige in combinatie met vintage kleuren. Door de rustige basis blijft het een fijn en neutraal geheel maar door de felle tinten en kleuren maak je het helemaal naar de vintage sfeer en krijg je een heel eigen persoonlijk interieur.

In deze hoek zie je goed hoe je de beige tinten verder kunt doorvoeren in combinatie met aardetinten zoals de lichte terra kleur op de muur. Door de combinatie van het beige in de open haard krijg je een heel speels gevoel en voelt het helemaal niet als een standaard interieur.

Stop trouwens niet alleen met het interieur binnen, maar kijk ook eens naar jouw schutting en muren in de tuin. Hier kun je ook makkelijk de kleur zand of beige toepassen. Je krijgt verbinding met binnen. En het geeft gelijk een prachtige sfeer. Net alsof je op vakantie. Ook hier is juist de combinatie met andere kleuren en veel groen, een gouden combinatie.

Hout is ook altijd een prachtige combinatie met beige en zand tinten.

Zoals je ziet in deze keuken is de kleur beige ook doorgevoerd in de schouw en tegels van de keuken. Deze is basis is rustig gebleven. Daardoor springt de keuken met de houtlook er helemaal uit. De verschillende tinten maken het ook nog eens heel speels. En het combineert ook weer super met de witte tafel en lamp.

Heb je witte muren? En wil je voorzichtig beginnen met kleur. Dan is dit natuurlijk prachtig om mee te beginnen.

Laat je goed adviseren. De ene kleur beige of zand is de andere niet. Maar ook het licht in de ruimte en de zonkant is heel bepalen of de kleur bij jou donkerder uit valt of juist veel lichter.

Wil je een kleuradvies? Of meer informatie hierover in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op. Dan vertel ik je hier meer over.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst