Interieurinspiratie, Nieuwe Trends

Raamdecoratie trends soft en beige tones

Raamdecoratie trends soft en beige tones. Geen wit meer in huis, je ziet het steeds meer terug. De warme zachte kleuren, beige en naturel. Niet alleen in meubels en accessoires maar ook zeker in raamdecoratie. Raamdecoratie kies je niet alleen voor het praktische maar het mag er ook zeker mooi uit zien. En steeds meer in lijn met de sfeer in huis.

In de keuken hebben wij gekozen voor jaloezieën. Dit is praktisch omdat het niet zo groot is en daarom gauw vettig en vies wordt. De jaloezieën zijn makkelijk schoon te houden. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat het mooi er uit ziet. En dat het licht mooi gefilterd wordt.

Kijk nu eens hoe mooi het licht hier valt. De beige toon geeft ook aan dat het licht wat minder hard wordt en mooi de keuken in valt. In de keuken heb je namelijk goed licht nodig. En dan het liefst het mooie daglicht. De zon komt hier vanaf zuidwest. Dit kan in de zomer soms best warm worden. Wij hebben ook zonwering aan de buitenkant van het huis. Maar dat maakt de ruimte gelijk een stuk donkerder. Dus dat wil je dan niet altijd dicht doen. Daarom hebben wij ook gekozen voor deze raamdecoratie zodat je het zonlicht ook goed kunt regelen, zonder dat het te donker wordt in huis.

En de kleur past ook zo mooi in het geheel. Zo wordt iets praktisch in huis, een eyecatcher en steelt het de show door de kleur.

Voor de slaapkamer is het ook heel goed mogelijk om raamdecoratie te kiezen in zachte beige kleuren. Het is ook fijn dat de raamdecoratie praktisch is. Bijvoorbeeld om te kiezen voor verduistering in de slaapkamer. En op de werkplek juist weer te kiezen voor een functionele raamdecoratie zodat het licht goed te regelen is, en je het licht of de schaduwen niet steeds ziet in jouw beeldscherm. Wij hebben op onze zolderkamer, zowel een slaapplek als een werkplek.

Je wilt toch graag eenheid in deze ruimte. Maar voor beiden is verschillende raamdecoratie nodig. We hebben gekozen voor plisségordijnen. Bij het slaapgedeelte hebben we gekozen voor een verduistering op maat. Deze raamdecoratie is zo opgemeten zodat de draaikiepraam nog wel open kan. En dat is wel zo fijn. Ventilatie is op een slaapkamer namelijk ook heel erg belangrijk. Het sluit nu het raamgedeelte mooi af en in de avond is het heerlijk donker.

Het slaapt ontzettend lekker.

Voor de werkplek aan de andere kant van de ruimte, hebben wij ook gekozen voor plisségordijnen maar dan niet de verduisterende variant maar de transparante variant. Het brengt genoeg licht maar toch is het fijn om in de avond het ook goed dicht te hebben. De plisségordijnen zijn top-down/bottom up. Zo kan je het licht goed regelen. Je hoeft niet bang te zijn dat de zon in het beeldscherm schijnt maar je hebt alsnog voldoende licht om te kunnen werken.

 

Dat was eerst wel anders. In de zomer hebben we altijd het gordijn ook nog dicht gehad. Maar dan wordt het gewoon een erg donkere werkplek. En daglicht is heel erg fijn om in te werken.

We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. De zachte beige kleuren in huis vormen zo een eenheid met elkaar, maar je verliest het praktische niet uit het oog.

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van raamdecoratie ? Ik kan jou helpen! Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Liefs Irene

 

 

Terug naar lijst