DIY, Duurzaamheid, Interieurinspiratie

Marktplaatsvondsten in het interieur

Marktplaatsvondsten in het interieur. Marktplaatsgeluk. Zo kun je het ook noemen. Ik ben zelf groot fan van Marktplaats. Het is zo leuk om iets unieks te vinden tegen een leuke prijs. Ik heb inmiddels al mijn hele huis verzameld met mooie marktplaatsvondsten. En ik hou het dan niet alleen bij meubels. Maar ook tegels, accessoires, servies en zelfs planten komen bij mij van Marktplaats vandaan.

Hoe leuk is het dan om deze prachtige vondsten ook nog een nieuw leven te geven door middel van een makkelijke DIY en metamorfose. Maar ook bepaalde items van merken die heel populair zijn kun je heel fijn scoren op marktplaats. Soms moet je wel iets meer geduld hebben maar dat is het dan zeker waard.

Zelf was ik al een tijdje op zoek naar dit leuke bankje van Karwei. Echt even geduld moeten hebben, maar uiteindelijk hier in de buurt voor een leuk prijsje kunnen ophalen. En ik ben er superblij mee! De deuren die je ziet op de foto, zijn ook van Marktplaats en daar hebben we een mooie kast van gemaakt. Hier heb ik nog een leuke blog over geschreven.

Voor de tuinkamer was ik een tijdje geleden op zoek naar een mooie kast die de ruimte wat meer kon opvullen. We vonden deze kant een beetje leeg. Op marktplaats gezocht naar buffetkast. Ik wilde er niet teveel geld aan uitgeven omdat het in principe buiten staat. Vind ik voor een nieuwe kast een beetje zonde. Voor 100,- euro heb ik deze opgehaald en helemaal opnieuw geschilderd in een toffe kleur groen. Het is zo’n fijne kast. Kan niet wachten tot de kerst om deze leuk te mogen stylen. Zo mooi geworden.

Ik heb echt een kastenverslaving. Ik ben gek op leuke oude kastjes. Zoals ook deze ladekast, helemaal in retrostijl. Ook via marktplaats ergens opgehaald. En daarna opgeknapt. Het kastje had al een ander kleur laatje en dat vond ik zo leuk dat ik dit ook heb gedaan. Zo heb je een hele unieke kast. Heeft niemand. Het ronde tafeltje wat naast de bank staat is ook een tweedehandsje. Past weer bij de retro ladekast.

Het bed is ook een DIY gecombineerd met een Ikea bed via marktplaats. Ik wilde gewoon een simpel wit bed. En het liefst met opbergruimte. Dit bed heeft 4 lades en is van de Ikea. De brimnes serie. Heel erg fijn. Door te combineren met een DIY hoofdbord ook in de kleur wit, krijg je een heel eigen en uniek bed. Je kunt er ook weer leuk mee stylen. Heel fijn.

Ja, ook de eettafel is een opgeknapt marktplaats vondst. Het is eigenlijk een vergadertafel. Het blad was licht eiken met een stalen onderstel. Wij hebben het blad behandeld met een betoncir├ę look metallic, beetje bronskleur. En het onderstel in een passende kleur geschilderd. Ontzettend blij mee. Het is onze tuinkamer en dat blijft een buitenruimte. Maar ik wil wel graag leuke meubels die tegen een stootje kunnen. En zie, een prachtige unieke tafel. Beetje design.

Ook hier weer een bijzondere vondst. Al een tijdje was ik verliefd op dit soort lampen. Ook een zoekopdracht die een tijdje duurde. Maar toen vond ik deze lamp. Het is een wit metalen frame en er zat een wit linnen doek omheen. Door Justbysan via Instagram heb ik deze prachtige hoes laten maken. En wordt een tweedehands lamp weer helemaal uniek en echt een eyecatcher in de woonkamer. Deze gaat nooit meer weg. Zo verliefd op nog steeds.

Geïnspireerd door de gave kasten van HKliving wilde ik graag iets zelf maken met een oude ladekast. Dit is wederom een Ikea Hack. Het is de Malm ladekast.

Alleen hebben wij deze geheel veranderd. Extra latjes erop, pootjes er onder. Het doet nu denken aan een vintage kast, maar dat is het niet. Ben hier elke dag nog zo blij mee! Ik heb er ook nog een blog over geschreven mocht je meer info willen. En de spiegel is ook een marktplaatsvondst. Ook lang naar op zoek geweest en eindelijk gevonden.

Hergebruik vind ik altijd erg belangrijk en je ziet, hoe snel je iets leuks er van kan maken. Dit neem ik altijd mee in mijn interieuradviezen.

Wil je hier hulp bij nodig? Dan kan ik jou zeker helpen! Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst