Interieurinspiratie, Nieuwe Trends

Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie, waar haal je deze vandaan? Hoe begin je met een plan voor een nieuwe badkamer. Je hoeft niet altijd naar een winkel te gaan om daar de inspiratie vandaan te halen. Dat kan natuurlijk wel, je ziet heel veel voorbeeld badkamers.

Maar wil je iets anders? Dan is het inhuren van een Interieurstylist misschien wel iets voor jou! Ik kan jou helpen met een moodboard en palet te maken voor de badkamer. Een sfeer vastleggen die helemaal bij jou past en jou past als een fijne jas. Het is zo fijn om de badkamer in te lopen en hier helemaal blij van te worden. Een goede start en einde van elke dag!

We beginnen met het maken van een moodboard. Voor deze badkamer ben ik als eerste aan de slag gegaan met een kleurenpalet en het verzamelen van sfeerfoto’s (hoeft niet altijd een badkamer te zijn). En vanuit hier zijn we verder gaan bouwen. Ook kijk ik naar de rest van het huis. Welke kleur en sfeer zijn hier toegepast. Het is fijn als de badkamer hier op aansluit zodat het gehele huis een mooi geheel wordt.

De warme, naturel en beige tinten kwamen in de rest van het huis veelvuldig voor. Zowel in een iets warmere als lichtere toon. En de accenten in het huis zijn wit. De witte vloer, witte meubels. Een mooie Scandinavische basis.

Vervolgens hebben we dit kleurenpalet en sfeer meegenomen naar Sanitairwinkel en daar de bijpassende items uitgezocht. Laat de Interieurstylist ook meedenken over het sanitair. Er komen namelijk best veel vragen langs. Wil je een ronde wc pot? Of juist een vierkante? ?Wil je een kleurtje of gewoon wit? Wil je mat of glanzend?

Het is wel fijn als je daar al met de Interieurstylist over gesproken hebt. Dit scheelt een hoop keuzestress weet ik uit eigen ervaring.

Let ook op de details in de ruimte. De details are not the details. They make the room. Dus kijk naar bijvoorbeeld het schakelmateriaal, kleur kozijnen, raamdecoratie en accessoires. Maar vergeet niet de kleur van de voeg en de hoekstrips.

Niet geheel onbelangrijk.

Maar het eindresultaat, je moet er even op wachten, is het allemaal waard. Het duurt gemiddeld toch wel 3/4 weken een badkamerverbouwing. Maar als je dan het eindresultaat ziet, dan ben je blij dat je de juiste keuzes hebt gemaakt.

De prachtige tegels, net even anders dan anders, op de lange wand.

De waskommen met de prachtige marmertekening.

De mozaïektegel bij de toiletombouw. Hier is zeker over nagedacht. Ik probeer altijd de vormen terug te laten komen. De ronde vormen zijn ook weer de ronde vormen van de waskommen. Herhaling van vorm, kleur en materiaal geeft rust in de ruimte. En dat is in een badkamer wel heel erg fijn.

De inloopdouche. Vaak wordt er aan chroom of zwart gedacht. Maar waarom niet eens een keertje wit? Het wit komt weer terug in de rest van het sanitair en dit geeft ook weer rust in de ruimte.

De chromen kranen worden ook weer herhaald.

Zie ook de details in het schakelmateriaal. Geen wit maar beige. Dit zorgt voor een rustiger beeld, het valt iets meer weg in de muur. Zo zie je ook de voegkleur, ook uitgezocht bij de kleur tegel. Dit geeft voor iets drukkere wand een rustiger beeld.

Het is de keuzestress zeker waard om advies in te winnen bij een Interieurstylist. Wil je mijn hulp hierbij? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst