Interieurinspiratie

Goede voornemens voor in huis

Goede voornemens voor in huis, heb jij ze? Wat een gek jaar hebben we achter de rug. We zaten allemaal aan huis gekluisterd. Daarom zag je op Interieurgebied veel gebeuren. Mensen gingen massaal aan de slag met hun huis én tuin. Op Instagram zag ik de mooiste kleuren op de muur verschijnen en prachtige cozy woonkamers. Ook mijn interieur is ontzettend veranderd. We hebben in het voorjaar een flinke verbouwing gedaan en een tuinkamer laten plaatsen. Ben er zo blij mee. Nog meer hoekjes om te stijlen.

Dus wat gaan we ons voornemen dit jaar. Gaan we verder met ons interieur? Als interieurfreak ga ik natuurlijk gewoon door. Daarom mijn vijf goede voornemens voor het interieur.

 1. Kleur in het interieur

Afgelopen jaar zag je al meer kleur verschijnen in ons huis maar wel in een rustige basis. Door voor een rustige basis te kiezen, kun je gemakkelijk kleur toevoegen in de vorm van accessoires of een leuke stoel. Mijn kleuren zijn toch echt de taupe- en bruinkleuren. Daar voeg je dan makkelijk terra, oudroze, bordeaux en groen aan toe. Of misschien wel paars 🙂 Het krijgt hierdoor een warme en mediterrane sfeer. Ook met kerst heb ik gemerkt hoe fijn het is om een rustige basis te hebben. Op 2 januari haalde ik de kerstboom weg en bleef een heerlijke rustige basis over. Ik hoef dan niet heel veel meer toe te voegen om een warme sfeer te creëren.

 1. Meer buiten naar binnen

Afgelopen jaar hebben wij de tuinkamer laten plaatsen. Hierdoor krijg je gelijk een binnen-buiten gevoel of andersom. Het voelt als een tuinkamer in het voorjaar en zomer met de planten en het licht. De zicht op de tuin, het vele groen. In de winter hebben we een heater opgehangen en kun je de tuinkamer als een verlengde van binnen gebruiken. In het voorjaar willen we hier graag nog een extra zitje maken zodat ik in de ochtend met mijn kopje koffie in het zonnetje kan zitten met zicht op de tuin.

 1. Meer groen

We zijn, mede door de tuinkamer en hier planten heel goed groeien, echt gek op groen in huis geworden.  In vergelijking met een jaar geleden hebben we ontzettend veel planten mogen toevoegen aan ons interieur. Het gaat meer leven en het maakt ontzettend gezellig. Ons voornemen is dan ook om nog meer te gaan stekken. Maar ook gaan we onze tuinkamer gebruiken om bloemen te zaaien en een klein moestuintje op te zetten. Heerlijk, ik kan niet wachten.

 1. Printjes

Printjes zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Ik ben gek op printjes. Voor komend jaar zul je bij mij meer printjes zien verschijnen. In de vorm van behang en stoffen. Ik houd er zo van. Vooral de etnische printjes ben ik nu helemaal gek van. Wait and see :).

 1. Duurzaam en goed voor het milieu

Voor mij een van de belangrijkste en blijvende voornemens voor elk jaar. Ik ben altijd bezig om te onderzoeken hoe het beter kan en wat beter is voor milieu, mens en dier. Mijn voornemen is dan om alle voornemens te bundelen en te kijken wat een goede stap is om te zetten hierin. In de producten die ik koop. En dan niet alleen voor het interieur maar breder dan dat. Ik ben nu bezig om de producten in de badkamer op een duurzame manier te vervangen. Dan gaat het om bijvoorbeeld de flessen shampoo, tandenborstels en zeep. Het moet er dan ook nog leuk uitzien. Dat wordt een leuke uitdaging.

Wat zijn jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar op interieurgebied ? Ga je misschien verbouwen, lees dan deze blog.

Liefs Irene

 

 

Terug naar lijst

4 reacties op “Goede voornemens voor in huis

 1. Lotje schreef:

  De tuinkamer ziet er echt prachtig uit! Van welk merk is de tuinkamer? En wat zit er tegen de zijwanden en ligt er als vloer? Ben erg benieuwd! Wij willen er ook een plaatsen namelijk 😉

  1. Lotje schreef:

   Sorry zie nu dat er een apart artikel is helemaal over de tuinkamer 🙂

   1. Lotje schreef:

    Toch nog drie vragen na het lezen van je andere blog :). Welke vloer hebben jullie er uiteindelijk ingelegd? En is het warmer in de winter? Het haakje waar de lamp aan hangt, is daarvoor geboord in het frame of is het een plak haakje oid? Ik hoor het graag! Alvast bedankt.

    1. Avatar foto Irene schreef:

     Hoi,
     Dank je wel voor jouw reactie 🙂
     De vloer is onze oude laminaatvloer uit de woonkamer. Daaronder liggen de tuintegels met een kelderfolie er voer heen. Het is wel iets warmer en aangenamer dan tegels, maar komt nog wel veel koud vanaf. We hebben daarom ook kleden liggen. Het gaat nog steeds goed met de vloer dus nog erg blij mee. Het haakje is inderdaad een plakhaakje van Tesa. We hebben deze in dezelfde kleur gespoten als de tuinkamer. Je kunt er nl. niet in boren. En zomers gaat ons zonnescherm ook nog naar beneden dus hangt de lamp weer ergens anders.
     Mocht je nog meer vragen hebben, schroom niet hoor :).
     Leuk, dank je wel!
     Groetjes Irene

Reacties zijn gesloten.