Interieurinspiratie

Kersttafel dekken Winter Wonderland

Kersttafel dekken in winter wonderland stijl. Een aantal weken geleden heb ik een hele gave fotoshoot mogen stylen voor Verasol Nederland. En dat gewoon in onze eigen tuinkamer. Geweldig was dat. Het thema was Winter Wonderland. Ik ben begonnen met een moodboard te maken en ben uitgegaan van wit, ijstinten zoals lichtgrijs, grijsblauw. Daar heb ik de kleur goud aan toegevoegd. Waar denk je nog meer aan bij Winter Wonderland? Sneeuw, vachtjes, ijsberen, zo’n sfeer. En dan natuurlijk niet te vergeten de kerstboom.

Als basis heb ik gekozen voor een wit tafelkleed. Gewoon een stuk stof die ik heb gekocht en heel fijn als basis werkt voor meerdere settingen. Daarover heen heb ik een stuk stof (geloof het of niet een oud lichtgrijs gordijn) gedrapeerd als loper. En daarop ligt een loper van hout. Een dun plankje, die ik nog over had. Deze heb ik geschilderd in de kleur Ash Grey van Vestingh Paint & Craft. Je kunt door een stuk hout te schilderen in een passende kleur bij het servies al gelijk eenheid creëren op tafel. En dat is de basis.

Vervolgens ga je de tafel opbouwen met het servies. Lichtgrijze borden met daarop een bord van goud. De servetten zijn weer wit en zijn vastgebonden met een lintje met daarin ook weer goud.

De gouden glazen en bestek voegen je de juiste hoeveelheid goud toe.

Op de loper staat eindeloos veel lichtjes in wit, ballen in goud, heel veel sneeuw en gouden glitters. Lekker over de top met kerst. Maar toch oogt het verder rustig. En daar houd ik van :).

Boven de tafel heb ik een tak (uit het bos) met lichtjes en papieren sterren gehangen. Je kunt een oude tak naar hartenwens uitbreiden met nog meer sterren, ballen, slinger etc. Vooral in de avond geeft dit een prachtig lichteffect.

Zoals je ziet is de tafel nog verder aangekleed met eucalyptus takken. Echt kerst wat mij betreft. Relatief goedkoop verkrijgbaar bij bloemist of supermarkt. Dit geeft een prachtig effect om de kersttafel nog verder mee aan te kleden.

Naast de kerstboom staat nog een kast met daarin nog meer lichtjes en kerstitems gestyled in wit en goud.

Hoop jullie opnieuw te hebben geïnspireerd. Hele fijne kerstdagen gewenst! Wil je nog meer lezen over deze fotoshoot en styling check dan de blog van Verasol . 

Liefs Irene

 

 

 

Terug naar lijst