Interieurinspiratie

Kerst tafel dekken Hotel Chic

Kerst tafel dekken in hotel chic stijl. Nog meer kerstinspiratie voor het mooi maken van de kersttafel. In deze tijd wil je toch uitpakken ook al is het misschien in het klein. Deze tafel heb ik gedekt in de Hotel Chic stijl. Met de trendy kleuren bordeauxrood en oudroze. Mocht je een trendkleur willen hebben voor de kersttafel is het niet altijd nodig om nieuwe spullen te kopen. Je hebt misschien al kandelaren, vaasjes, ballen en boompjes in huis. Deze kun je gemakkelijk schilderen. Dat heb ik met deze bomen en kandelaren ook gedaan. En dan heb je voor weinig een grootste tafel. Voor het schilderen kan gemakkelijk een testpotje worden besteld (dit kan ook via mij). Ik heb de kleuren Diamond Dust en Merlot Mania van Vestingh Paint & Craft gebruikt. De hoepel (ja, dit is een oude hoepel van de kinderen) heb ik geschilderd in Dark Taupe, ook van Vestingh Paint & Craft en kan heel erg mooi als basis dienen voor een krans of hier waar de papieren sterren aan hangen.

Zoals je op de verschillende foto’s kunt zien heb ik twee settingen gemaakt. Eén setting is met een rechte strakke loper. Dit is een loper van velours stof in de kleur bordeaux rood. Dit past echt bij de Hotel Chic stijl. De andere setting is met een wat gedrapeerde loper.

De basis is weer een zwart tafelkleed. Dit is een stuk stof die ik heb gekocht en fijn dient als basis om een tafel mee te dekken.

Daarna heb ik de loper op de tafel gedrapeerd. Je kunt de items op verschillende manieren neerzetten. Je maakt of een center piece en werkt vanaf het midden naar buiten. Van groot naar kleine items. Of je zet alles neer in meerdere groepjes. Liefst in oneven aantallen (echt een styling must).  Daarom heen kun je strooien met sterren, ballen etc. Maar ook zeker zijn droogbloemen een heel geschikt item om mee te stylen. Houdt er rekening mee dat er misschien nog eten in schalen op tafel kunnen worden gezet.

Om de Hotel Chic stijl helemaal compleet te maken, voeg je goud toe. Dit is natuurlijk prachtig om mee te stylen. De gouden glazen van Sissy Boy Homeland, het gouden bestek en de gouden borden die passen perfect in deze stijl. Ook hier is mijn advies weer, wil je goud toevoegen maar heb je geen gouden items in huis. Dan kun je de items (oude) die je nog hebt goud maken. Maar je kunt ook zeker een andere kleur toevoegen, bijvoorbeeld zilver. Bling is meestal goed in de Hotel Chic stijl.

De servetten zijn oude stukken stof die mooie gedrapeerd over de borden kunnen worden gelegd. Je kunt de servetten nog eventueel met een lint vastmaken. De servetten kunnen ook weer als loper dienen voor een andere setting. Zo blijft het flexibel en daar houd ik van :).

Hoop jullie weer geïnspireerd te hebben. Mocht je nog testpotjes verf willen bestellen voor jouw kersttafel? Stuur mij even een mailtje. Lees mijn andere blog ook eens voor meer kerst inspiratie.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst