Interieurinspiratie

Kiezen van eetkamerstoelen

Kiezen van eetkamerstoelen is best lastig. In deze blog vertel ik meer en geef tips om de juiste eetkamerstoelen te kunnen kiezen.

Het begint natuurlijk bij de ruimte die je hebt om de stoelen neer te zetten. Daarnaast is het belangrijk te kijken welke tafel je hebt of nog gaat kiezen. Ik merk vaak dat mensen de items los van elkaar aanschaffen. En daarna er achter komen dat misschien iets niet past of de ruimte te krap is. De meeste mensen willen graag een grote tafel waar het hele gezin aan kan zitten eten. Ik vind dat zelf ook het meest gezellig. Maar hoe pak je dit aan? Welke eetkamerstoelen passen net bij die ene tafel die je hebt uitgekozen.

Wil je een eetkamerstoel met armleuning of zonder armleuning? Kijk dan goed naar de hoogte van de tafel en het dikte van het blad. Meet het goed na, dan kom je niet voor verrassingen en passen de stoelen prachtig aan jouw nieuwe tafel.

Sfeer is ook niet onbelangrijk, welke sfeer heb je in de rest van de ruimte? Een meer Scandinavische stijl of juist de hotel chique stijl? Het is goed om te weten welke stoelen mooi binnen de sfeer passen van de ruimte.

En kleur niet te vergeten. Welke kleuren vind je mooi? En welke kleuren heb je in de rest van de ruimte. Neem jouw kleurstalen van jouw ruimte mee als je de stoelen gaat uitkiezen. Zo maak je een goede match. Het licht is namelijk in elke ruimte weer anders dus de kleur kan in jouw kamer anders ogen dan in de winkel. Misschien kun je wel stofstalen mee nemen naar huis. Dat maakt het helemaal makkelijk.

En kies je voor stof of juist niet? Wat je nu heel veel ziet zijn de prachtige bouclé stoffen in allerlei kleuren. Deze stof zorgt gelijk voor een warme knusse sfeer en dat wil je graag aan een eettafel. De bouclé stoel nodigt uit tot lekker lang tafelen of zitten aan de eettafel. Ook is bouclé een allemansvriend, het past eigenlijk wel in elke stijl. Wil je juist voor een lichte Scandinavische setting dan kies je voor een mooie beige of lichtgrijze tint. Of ga je meer voor de hotel chique stijl dan kies je voor een iets donkere tint beige en dan met een zwarte poot. Je hebt gelijk een heerlijke sfeer te pakken.

Beige stoelen met armleuning zijn tegenwoordig niet meer weg te denken aan de eettafel. Je hebt zulke prachtige tinten, van heel licht tot heel donker beige . Voor iedereen is er dan wel wat wils te verkrijgen voor jouw eetkamer. Heb je een bepaalde beige tint op de muur en wil je daar passende stoelen bij. Zorg dan net voor een tintje verschil, dit geeft een leuk ton sur ton effect in de ruimte. Daardoor krijg je wat meer diepte en contrast. Ziet er gelijk gezellig uit.

Wil je meer informatie of advies hierover. Twijfel je bijvoorbeeld over bepaalde stoelen, of deze wel in jouw ruimte en sfeer passen? Boek dan een online inspiratiesessie bij mij. Ik geef je graag advies hierover.

Liefs Irene

Terug naar lijst