Interieurinspiratie

Stijlvol, maar toch praktische keuzes voor je interieur

Stijlvol, maar toch praktische keuzes voor je interieur

Iedereen wil een prachtig en stijlvol interieur waar ze zich compleet thuis zullen voelen. Toch is het belangrijk om niet altijd alleen maar op uiterlijk en stijl uit te gaan. Interieurkeuzes kunnen er nog zo mooi uitzien, maar totaal niet praktisch zijn. We gaan je tips geven hoe je praktische keuzes kunt maken en toch een prachtig stijlvol interieur kunt maken.

Het materiaal

Als eerst is het altijd slim om goed te kijken naar het materiaal waar het meubel van gemaakt is. Wanneer je kinderen hebt, kun je een licht gekleurde bank nog zo mooi en stijlvol vinden, maar heel praktisch is het niet. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar stoffen die makkelijk schoon te maken zijn. Zo kan er op bepaalde stoffen een beschermde laag aangebracht worden die vuil en vocht afstotend is. Veel velvet stoffen hebben deze eigenschap van zichzelf al en zijn dan ook zeer makkelijk schoon te maken en staan nog erg stijlvol in je interieur ook. Ook voor bijvoorbeeld een vloerkleed is dit handig om rekening mee te houden. Zo kun je kiezen voor een wasbaar vloerkleed, dat je dus gewoon in de wasmachine kunt doen als je er iets op gemorst hebt!

Makkelijk schoon te maken

Ook met andere interieur keuzes kun je rekening houden met hoe makkelijk het schoon te maken is. Zo zal een laagpolig vloerkleed een stuk makkelijker te stofzuigen en schoon te maken zijn dan een hoogpolig vloerkleed, waar vuil en kruimels beter tussen de vezels blijven zitten.  Ook qua vloerkeuze kun je hier rekening mee houden. Een houten vloer heeft een stuk meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld tegels of een pvc-vloer. Een pvc- vloer is behandeld met een afstotende laag en heeft weinig onderhoud nodig. Vuil is van een pvc-vloer of tegels makkelijk weg te vegen met een vochtig doekje, terwijl dit bij een houten vloer erin kan trekken en vlekken veroorzaakt. Ook moet een houten vloer onderhouden worden met was, olie of lak en een speciaal schoonmaakmiddel.

Praktisch en stijlvol

Vaak wordt er bij praktisch direct aan minder mooi gedacht. Toch kunnen praktische keuzes ook heel stijlvol zijn in je interieur. Zo staan velvet stoelen stijlvol en luxe, maar zijn ze ook erg makkelijk schoon te maken door hun stofsoort. Een pvc-vloer is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van laminaat, maar is toch makkelijker in onderhoud. Zo gaan praktisch en stijlvol erg goed samen.

 

Terug naar lijst