DIY, Seizoenen

Zelf gemakkelijk een kerstkaart maken

Zelf gemakkelijk een kerstkaart maken. Elk jaar maak ik een eigen ontworpen kerstkaart. Niet te moeilijk, vooral heel makkelijk. Het is een foto gemaakt van een setting op de grond of op tafel en deze bewerk ik dan heel erg makkelijk in het programma Canva. Mijn beste vriend in het ontwerpen van eigenlijk alles.

Ik begin altijd met een setting te maken. Dit jaar heb ik gekozen voor een houten lijst, deze had ik nog liggen toevallig. Met daarin kerstballen gelegd in de vorm van een kerstboom. Leuk is het, als de kleurtjes een beetje bij elkaar. Maar heel kitsch mag natuurlijk ook. Lekker vrolijk. Hier heb ik een lichtslinger gedrapeerd voor een leuk effect. Van bovenaf maak ik dan foto’s met mijn telefoon. Ik snij deze nog even goed bij zodat je de rest op de foto niet meer ziet.

In canva bewerk ik deze foto en zet de tekst er bij. Je kunt verschillende filters gebruiken voor de foto en verschillende teksten. Dat maakt het juist zo leuk om te ontwerpen. Zodat je het origineel van de foto bijna niet meer herkent.

Kijk nu eens hoe leuk dit is geworden. Het zijn helemaal mijn kleurtjes en zo komt het mooi samen. Het is toch persoonlijk maar zonder al te veel gedoe. En niemand hoeft op de foto hier voor. Die meiden van mij willen dat toch niet meer hahahah.

Vorig jaar heb ik ook een gemakkelijke foto gemaakt. Ik heb een pluim en deze staat altijd mooi in de vaas op de plank boven de bank. Ik dacht, als ik deze nu gewoon een beetje uitwaaier, krijg ik een hele mooie kerstboom vorm. En ja hoor, wat leuke ballen er op, lichtjes, sterretjes. En kijk, een kerstboom. Ook hier heb ik weer met mijn telefoon een foto van bovenaf gemaakt. En bewerkt in Canva. Hoe mooi is deze variant geworden?

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, maar het moet bij mij wel makkelijk en snel.

Het jaar er voor heb ik een leuke setting gemaakt op tafel met allerlei leuke kleurtjes. Ook hier weer een foto gemaakt met mijn telefoon en weer bewerkt.

Met een beetje creatief bewerken, krijg je een ontzettend hippe en toffe kerstkaart. En dat met een simpele tafelsetting van allerlei kaarsjes, boompjes et cetera bij elkaar.

Dit is ook nog een oude kerstkaart. Ik was met tafelsettingen bezig in de keuken en destijds vond ik dit de mooiste foto. Daarom dacht ik gelijk, waarom niet als kerstkaart gebruiken. Als je dan deze laat afdrukken in een vierkant formaat met een leuke rand er om heen. Dit kun je tegenwoordig bij elke fotozaak online doen. Dit is net weer even anders dan anders en dan val je lekker op tussen alle andere kerstkaarten met wat meer standaard afdrukken.

Hopelijk heb je met deze blog wat inspiratie opgedaan voor een kerstkaart te maken van een leuke setting of foto in jouw huis. En daarna laten afdrukken als foto bij een van de fotozaken online. Dit is goedkoper als een kerstkaart te kiezen. Dus ook nog voordelig. Ga lekker aan de slag en maak jouw mooiste kerstkaart voor dit jaar.

Veel plezier!

Liefs Irene

 

Terug naar lijst