Interieurinspiratie

Scandinavische warme woonkamer

Scandinavische warme woonkamer, hoe pak je dit aan? Scandinavisch doet altijd wat koeler aan in een woonkamer. Je ziet veel wit en lichte tinten. Hoe maak je deze stijl wat warmer?

Een rustige basis in de woonkamer is gewoon erg fijn. Maar je wilt ook graag een warm en gezellig geheel. Een Scandinavische woonstijl kan prima met warmere tinten die toch nog heel erg licht zijn. Hier ben ik begonnen met een lichte beige basis. De muren zijn beige, de bank is grijsbeige, het kleed roomwit en de vloer is ook wit.

Daarna kleed je de woonkamer verder aan met de stijl die bij jou past. Dit kan zijn dat je wat meer kleur toevoegt in de vorm van kussens en accessoires. Maar ook kun je hier best verschillende kleuren beige of aardetinten aan toe voegen. Dit maakt het spannend en toch net even anders dan anders.

Ook met de wandplank boven de bank kun je spelen. Door steeds weer wat anders toe te voegen houd je het interieur speels en groeit het met de seizoenen mee. In de winter zet je hier ook weer wat meer kaarsjes neer en in de zomer kun je kiezen voor een vrolijke print.

Hout doet het ook altijd goed in een Scandinavisch interieur maar voegt altijd gelijk meer warmte toe. Het leeft ook meer in een ruimte dan wat koudere materialen zoals bijvoorbeeld glas of staal. Maar juist door deze materialen te combineren krijg je net weer een ander interieur. En dat maakt het meer persoonlijk en eigen.

En kijk eens naar een vloerkleed. Hier kun je ook eindeloos mee aan de slag. Hoogpolig of laagpolig. Door een rustige kleur te kiezen past het goed bij de rest. Maar het materiaal of de soort pool kunnen het juist weer spannend maken.

Wel adviseer ik altijd de kracht van herhaling. Gebruik je ergens een kleur, laat deze dan meerdere keren terugkomen. Vaak in oneven aantallen. Dit zorgt als het ware voor een balans in de ruimte. En de balans zorgt weer voor rust.

Ik heb meerdere blogs geschreven over rust in het interieur. En een leuke blog over licht versus donker maar dan wel in dezelfde rustige basis. Het is zo fijn dat je met een rustige basis echt alle kanten op kan gaan.

Zo begin ik ook altijd met een plan voor een interieur. Eerst kijken hoe we de basis kunnen neerzetten in een rustige sfeer. En daarna voegen we het persoonlijke sausje toe met eventueel een leuke eyecatcher, behang, kunst, een fijn meubel wat er uit springt in de ruimte en de persoonlijke items.

Hoe fijn is het om te kunnen zeggen als je thuis komt, wat heb ik toch een heerlijk huis.

Wil je meer weten of een vrijblijvend gesprek plannen? Kijk dan bij contact en vul het formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Liefs Irene

Terug naar lijst