Interieurinspiratie

Styling van de keuken, tips en inspiratie

Styling van de keuken, tips en inspiratie. Met deze blog neem ik jullie mee in de styling van de keuken. Zowel op een praktische als stylish in te richten keuken.

Met een rustige basiskeuken kun je alle kanten op. Maar wat wil je precies met de keuken. Welke stijl vind je leuk? Maar ook, hou je van koken? Welk gerei heb je nodig bij het koken en hoe presenteer je dit.

Bij de gootsteen vind ik altijd handig om een vaatdoekje te hebben liggen. Het is niet zo erg mooi en handig als deze over de gootsteen hangt. Het heeft ook de kans nodig om te drogen. Nu heb ik iets ongelofelijk handig gevonden bij Accessoire Loods. Hier zie je een opbergbakje waar je zowel het vaatdoekje, afwasborstel en zeepdispenser in kan doen. En wat ook nog eens handig is, er zit een klein rekje bij zodat het vaatdoekje nog uitgehangen kan worden. Daar is over nagedacht. En ook nog in een mooie taupe kleur zodat dit weer past bij de rest van de keuken. Heel fijn. Ik ben namelijk zeker van het praktische. Schoonmaken moet bij mij makkelijk gaan omdat ik hier niet teveel tijd aan wil besteden. Maar het oog wil ook wat. Dus ik kies zeker niet voor een kleur wat niet bij de rest van het interieur past.

Maar zo zie je, dit is makkelijk te plaatsen achter bij de gootsteen. En doordat het van kunststof is gemaakt ook zelf weer makkelijk schoon te maken. Ik heb nog een leuke kortingscode voor jullie, namelijk 20% korting bij Accessoire Loods met de code noordenzoet20 (bij een minimale besteding van 45,-)

Bij het fornuis, als je heel graag kookt, wil je gelijk bij het kookgerei kunnen. Maar hoe zet je dit leuk neer? Je kunt dit door middel van leuke potten heel mooi neer zetten. En je kunt er weer makkelijk bij. Kies voor wat grotere potten die ook weer makkelijk zijn schoon te maken. Want de spetters van het koken komen ook op deze potten terecht. Je kunt ook nog mooie grote blikken of potten schilderen in jouw favoriete kleurtjes. Dan passen ze automatisch bij het interieur.

Ook de flessen olijfolie, zout, azijn en nog meer als je een echte kookfanaat bent mogen niet missen bij het fornuis. Dit gebruik je dagelijks dus dan is het wel handig als deze binnen handbereik staan. Leuk om deze op een verhoogde taartschaal/dienblad. Ook praktisch namelijk. Vaak lekken de flessen nog een beetje na en je hebt dit liever niet op jouw aanrecht.

Wandplanken zijn eigenlijk onmisbaar in een keuken wat mij betreft. Hier kun je eindeloos stylen. Met planten, schaaltjes, kopjes en nog veel meer. Zet je mooiste items met misschien wat kookboeken neer en je hebt een prachtig geheel. Doordat de basis rustig blijft in de keuken kun je hier naar hartelust stylen. Bij het koffiezetapparaat zet je de kopjes neer en aan de andere kant misschien weer wat schaaltjes. Zorg dat je binnen het kleurenpalet blijft, dat houdt het lekker rustig. Er gebeurt best veel in de keuken en daarom is het fijn als alles wat rustiger oogt als het opgeruimd is.

Ik ben benieuwd of jij hiermee aan de slag gaat in de keuken.

Heb je hulp nodig, met een kort interieuradvies kan ik jou heel goed helpen met de styling van de keuken. Neem contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Liefs Irene

Terug naar lijst