Interieurinspiratie

Kast verven met verf van Moose Färg

Kast verven met verf van Moose Färg. In deze blog deel ik mijn ervaringen met de verf van Moose Färg. Als je vaker een blog van mij hebt gelezen dat weet je inmiddels dat ik heel graag verf in huis. Alles in ons huis is misschien al meerdere keren geverfd of staat nog op mijn to do list ;). Onze woonstijl is warm. En omdat er steeds meer bruintinten in ons huis komen wilde ik de kast in de tuinkamer ook een nieuw kleurtje gaan geven. Moose Färg, duurzame Zweedse houtverf,  vroeg of ik hun verf wilde testen dus 1 + 1 werd 2 en zodoende ging ik lekker aan de slag met de verf voor de kast. De verf is duurzaam, ruikt niet (wat ik echt heel erg fijn vind) en is zowel voor binnen- als buiten projecten verkrijgbaar. Ik heb hier de Moose F verf gebruikt. Dit is een buitenverf, een dekkende beits maar daarom geschikt voor deze ruimte. De tuinkamer is toch “officieel” buiten dus dan is het erg fijn als je goede verf gebruikt die wel tegen een stootje of vocht kan.

Ik heb gekozen voor de Visby Brun. Een diepe warme donkere kleur. Aan de andere kant van ons tuinkamer hangt een mooie Ixxi aan de muur. Daar heb ik een van de kleuren uit genomen zodat het mooi bij elkaar past in de ruimte. Dit geeft eenheid in de ruimte.

Hoe ben ik begonnen? Allereerst de kast goed ontvet en schoongemaakt. De verf die er op zit, zat er nog goed op. Dus alleen schuren is dan belangrijk. Er mag flink geschuurd worden, korrel 80 heb ik gebruikt voor deze kast. Dat betekent dat de verf beter hecht en dat is wel zo fijn voor een mooi eindresultaat.

Vervolgens weer goed afgenomen en laten drogen.

Daarna ben ik begonnen met de eerste laag van de verf op te brengen. Het is dunne verf maar het spettert totaal niet. Heel erg fijn. Erg fijn om met een kwast en een roller goed uit te smeren.

Na de eerste laag zie je wat strepen door de kwast en lijkt de verf wat terug te lopen maar dit is normaal. Bij de tweede en eventueel volgende laag trekt dit helemaal weg en krijg je mooi dekkend resultaat. Wel goed laten drogen, zeker nu in deze koudere periode heb ik wel gemerkt dat de droogtijd wat langer is. Maar geduld wordt beloond.

Je ziet ook dat de kast heel erg mat is. Dit heeft de verf gedaan. Ik hou altijd van een matte uitstraling. Ondanks deze matte verf is het wel goed schoon te houden met een natte doek. Door het licht lijkt het ook elke keer weer anders.

Het was best wel een werkje maar dit is het eindresultaat. Ik ben er zo blij mee. Ook van binnen uit naar buiten kijkend is het een warme toevoeging aan de ruimte. Ik heb de binnenkant van de kast licht gelaten. Ik vind het contrast met de bruine warme kleur nog mooier. Het heeft wat meer pit. Ik kan niet wachten om straks met de kerstperiode hier allemaal leuke items aan toe te voegen.

Wil je zelf ook aan de slag met het verven van een meubel, binnen of buiten. En wil je hier advies over?

Laat het mij dan weten, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst