Interieurinspiratie

Een leeshoek inrichten

Een leeshoek inrichten

Lezen: je even wanen in een andere wereld en even ontsnappen aan de werkelijkheid. Lezen werkt ontspannend, vermindert stress en helpt bij het verbeteren van je geheugen. Als je graag leest is het wel zo lekker om een fijne leeshoek te hebben in huis om compleet tot rust te komen met je boek. Wat mag er echt niet ontbreken in een leeshoek?

Waar komt de leeshoek in huis?

Bij het inrichten van een leeshoek in huis, is als eerst de locatie belangrijk. Wordt dit een aparte ruimte, ga je hem creëren in het thuiskantoor of wil je hem in de woonkamer? Het belangrijkste hierbij is dat de leeshoek op een plek is waar je rustig kunt zitten.  Ook is het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor alles wat je nodig hebt om fijn te kunnen lezen. Zo is een plek voor al je boeken ook wel zo fijn, zodat je je in je leeshoek echt kunt omringen met al je boeken.

Wat mag niet ontbreken?

Wanneer de perfecte en rustige plek gevonden is, zijn er natuurlijk een paar dingen die niet mogen ontbreken bij je leeshoek. Als eerste is een comfortabele stoel en eventueel een fijn voetenbankje de basis. Een leesstoel moet brede armleuningen en een zachte rugleuning hebben. Omdat je hier veel tijd doorbrengt, is het aan te raden om te kiezen voor een houten frame met vier poten. Dit is namelijk erg duurzaam. Een andere tip is om voor een verstelbare stoel te gaan, zodat je niet de hele tijd in dezelfde houding hoeft te zitten. Daarnaast kan een mooie boekenkast waar je al je boeken kwijt kunt natuurlijk ook niet ontbreken (tenzij je een fan bent van e-books). Om echt fijn te kunnen lezen is natuurlijk ook een goede lamp niet te missen. Wanneer je ogen wat slechter zijn, is sfeerverlichting niet genoeg om fijn te lezen. Een goede leeslamp met verstelbare armatuur is zeker handig. Ook een vergrootglas dat je neer kunt zetten of kunt klemmen kan een goed hulpmiddel zijn.

Het jezelf comfortabel maken

Naast de basis zijn er ook nog wat meer dingen waardoor je je leeshoek helemaal comfortabel kan maken. Een bijzettafel naast de comfortabele stoel zorgt voor wat meer sfeer en is ook handig om je boek, leesbril of drankje neer te zetten. Ook is het de ideale plek om wat sfeervolle kaarsen te plaatsen voor extra ontspanning. Om het af te maken kun je nog een mooie mand met wat zachte plaids neerzetten en een fijn kussen op de stoel. Zo zul je zeker comfortabel kunnen lezen en tot rust komen in je leeshoek.

Terug naar lijst