DIY

Tafel dekken met droogbloemen

Tafel dekken met droogbloemen. Tafel dekken vind ik heel erg leuk om te doen. Vorig jaar ook diverse workshops gegeven om de tafel zo mooi mogelijk te dekken. Maar in het achterhoofd altijd op een duurzame manier met hergebruik van materialen. Dit is niet alleen fijn voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Als je voor een groot gezelschap dekt wil je niet alles opnieuw aanschaffen.

Om met de trend mee te gaan, droogbloemen. Een fantastisch item om heerlijk mee te stylen op tafel.

Bijvoorbeeld de pluimen. Normaal staan ze bij mij in de vaas. Nu liggen ze op de loper als het pronkstuk van de tafel. Daarna kunnen ze weer terug in de vaas.

De loper heb ik gemaakt van oprolbare rotan matjes. Deze leg je naast/achter elkaar en dan heb je een loper. Het zijn er 4 dus ook weer handig te gebruiken als placemats.

De droogbloemetjes in de klei zijn leuk om tussen de schalen door te zetten. Dit geeft een landelijk en romantisch tintje aan de tafel. Deze kun je makkelijk bewaren in de kast. Of zet ze hier en daar in huis, een heel leuk styling item. En met kerst kun je ze insprayen met glitter.

Op dit moment heb ik veel judaspenning in huis. Prachtig als deze droog is en zo mooi gebleekt. Glazig, puur, prachtig J. Deze bloem past mooi in dit lichtgrijze palet.

Het mooie grijze linnen kleed was een oud dekbed. Dit grote linnen stuk (lits jumeaux) gebruik ik zowel als tafelkleed als plaid over het bed of in de tuin. Zo zie je maar weer. Van iets ouds maak je zo maar weer iets nieuws waar je dan jaren plezier van hebt.

Je kunt mij ook boeken voor styling van jouw tafel. Dus wil je ook een mooie gedekte tafel of styling van jouw huis in een bepaalde sfeer of thema, stuur mij dan even een berichtje.

Wil je nog meer inspiratie over hoe te stylen met droogbloemen, lees dan deze blog.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst