Interieurinspiratie

De verbouwing

De verbouwing, wat zal ik zeggen. Zo veranderlijk als ik ben en behoorlijk wat gewend voor wat klussen in huis betreft, is dit echt wel even wat anders. Gelukkig heb ik altijd de stip op de horizon kunnen zien want het is soms best wel even afzien.

Het begon allemaal zo’n 3 á 4 maanden geleden met de eerste stap toen onze gewilde tuinkamer is geplaatst. Maar we wilden nog meer. We wilden onze totale benedenverdieping een grondige metamorfose geven. Ik schreef al eerder een blog over de tuinkamer. Want wat zijn we daar blij mee. Ook als je in de rotzooi zit, is zo’n extra ruimte echt super!

Vervolgens gaven we de keuken ook een flinke upgrade. Daar heb ik ook een blog over geschreven. Het betonnen blad, de quooker en het stoere zwart wat we hebben toegevoegd. Over de schouw heb ik al eerder een blog geschreven.

Je zit dan in de goede flow van meer verbouwen terwijl we eigenlijk al wisten dat het grootste project nog moest komen. Namelijk de vloerverwarming. Normaal iets wat je als eerste doet, maar door alle Corona toestanden hebben we er voor gekozen dit als laatst te doen. De reden waarom we onder andere  graag vloerverwarming wilden, is dat we de lelijke radiatoren er op de gehele benedenverdieping er uit konden. Dit geeft meer ruimte en daardoor konden we ook één vloer op de benedenverdieping leggen in plaats van drie.

Duss… alleen zaten er in de keuken alleen al drie vloeren onder onze huidige vloer, ahhhhh. Inclusief woongrind, een trend uit de jaren 90. We hebben een speciaal apparaat hier voor gehuurd om alles er uit te halen. Beetje naïef gedacht dat dit qua stof wel mee zou vallen. Ik ben tot op de dag van vandaag nog bezig het stof weg te poetsen :).

Tip 1; Dek alles goed af, maar dan ook echt alles in huis. Het gaat door alle deuren en kieren heen L.

De bovenste vloer van de woonkamer, ook wit laminaat, hebben we hergebruikt en kunnen leggen in de tuinkamer. Daardoor lijkt het een verlengstuk van de woonkamer, wat deze optisch weer groter maakt. We hebben hier een goede ondervloer, een speciale folie wat ook in kelders wordt gebruikt, voor gekozen aangezien deze op de buitentegels ligt.

Als laatste de vloer er uit, zeker het laatste stukje woongrind,

en kunnen de mannen van de vloerverwarming de sleuven frezen en de buizen er in leggen. Dit was zo gedaan. Dat gaat zo snel. Vervolgens zijn de sleuven dichtgesmeerd.

We hebben gekozen voor een witte laminaatvloer (geschikt voor vloerverwarming) om er over heen te leggen. Ik wilde persé een witte vloer en dan zijn de keuzes niet heel groot. Ik vind wit hout gewoon heel erg mooi en het geeft een licht en ruimtelijk effect.

Voordat de vloer er in kwam hebben we nog wel eerste alle wanden opnieuw geverfd. Ik heb gekozen voor de kleur Frosted Sand van Vestingh Paint & Craft. Dit geeft een warme look en feel aan de woonkamer maar houdt de ruimte wel lekker licht. Ik verkoop zelf deze verf en ben helemaal gevallen voor deze kleur. Deze kleur blend prachtig bij de kleur Salt van Painting the Past van de andere lange wand en Mushroom van Vestingh Paint & Craft in de keuken en hal.

Superblij en super moe. Het is het wel allemaal waard geweest (lekker cliché). We hebben echt een droomhuis gecreëerd dus we blijven hier nog wel eventjes 🙂

Nog wat tips als je een verbouwing aan gaat;

– Maak van te voren een ruime planning. Gaat de werkzaamheden sneller en heb je tijd over. Laat de tijd even de tijd. Dan heb je ook de tijd om af en toe even uit te rusten. Het is best vermoeiend soms :).

– Zorg dat je alle spullen (zoals verf etc) al in huis hebt zodat je altijd door kunt gaan en daardoor geen tijd verliest. Is ons ook overkomen, verf op, naar de winkel, daardoor duurde het wat langer allemaal.

– Goed gereedschap en materiaal. Zorg dat je met goed gereedschap werkt. Huur anders goed gereedschap. Het scheelt een hoop ergernissen en gestuntel.

Mocht je ondersteuning of advies willen, stuur mij dan even een berichtje.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *