Interieurinspiratie

Tafel dekken met kerst

Tafel dekken met kerst. Dit vind ik altijd het leukst met kerst. De tafel mooi aankleden, kerstmuziek aan en het eten in de oven of de pan. Ik ben er dan ook al een tijdje mee bezig. Nu organiseer ik met mijn bedrijfje Noord & Zoet twee avonden een workshop voor de kersttafel dus kan ik nog meer los met verschillende stylen.

Ik heb verschillende moodboards gemaakt voor de workshop maar ook zeker voor onze eigen kersttafel. Op eerste kerstdag eten wij bij mijn ouders en hebben we voor het thema retro/jaren 70 gekozen. Ook hier mag ik de tafel voor dekken en ben ik menig kringloop af geweest voor heerlijke vintage en retro servies voor de tafel. Hier voor heb ik ook een moodboard gemaakt en ben ik nog bezig aan het servies bij elkaar te verzamelen. Ik kan dan echt uitpakken.

Moodboard minty sparkle

Deze tafel bevat mintgroen, wit en goud en geeft een rustige serene sfeer. Beetje het winterse sneeuwgevoel met lichte tinten. Zoals het moodboard al aangeeft. Het moodboard dient voor mij als leidraad. Hierdoor zet ik niet te veel op tafel en kan ik kijken wat ik al in huis heb en wat ik eventueel nog graag er bij wil hebben. Het geeft een rustige sfeer. Ik heb mintgroene onderborden gebruikt met witte ontbijtbordjes als setting. Daarbij van gordijnstof in een taupe linnen kleur mooie servetten gemaakt. Een rotan placemat doet het ook goed als onderzetter voor de schaal. En omdat ik weinig ruimte heb met een ronde tafel heb ik gebruik gemaakt van een etagère. Hier kunnen de hapjes op worden gepresenteerd. Het gouden bestek maakt het extra feestelijk. De huisjes en het boompje zijn van Jurianne Matter. De losse kerstballen van Cottonballlights.

 

Moodboard Oker love

Mijn stiekeme crush op okergeel. Elke keer verrast deze kleur mij weer. Deze combineert ook weer prachtig met wit en houttinten. En niet te vergeten het goud voor kerst. Prachtig en door de gele kleur te herhalen maakt het ook weer erg rustig. Ik heb deze combinaties gemaakt zowel op een ronde als een rechte tafel. Door te werken met een loper van hout (dit was voor mij resthout wat ik nog in de schuur had liggen) en te schilderen in een gele kleur (Straw van Vestingh Paint & Craft)  is de decoratie heel overzichtelijk neer gezet en blijft er nog genoeg ruimte over voor servies en bestek. Door droogbloemen als decoratie te gebruiken is het net even anders. En het leuke hier aan dat dit niet tijdelijk is en na de kerst gewoon weer gebruikt kan worden. De huisjes zijn van Jurianne Matter en de kerstballen zijn wederom van Cottonball lights. Hier heb ik witte dinerborden gebruikt en gouden ontbijtbordjes (deze vond ik bij de kringloop).

Moodboard Terra together

Dit wordt onze tafel voor het kerstontbijt wat wij met zijn viertjes altijd uitgebreid doen op eerste kerstdag. Prachtige warme aardetinten, kaarsjes aan, gouden bestek, heerlijke sapjes en broodjes. Ook hier heb ik weer gebruik gemaakt van het houten loper. Toevallig dezelfde als bij de oker love. Door de andere kant in een andere kleur te schilderen, zoals bij deze Rich Butterscotch van Flexa. Daarmee heb je weer in een handomdraai een hele andere tafelsetting. Daar houd ik van, simpele oplossingen, groot resultaat. Door de loper is de decoratie weer gecentreerd op de tafel gezet. Hier heb ik de huisjes en de engeltjes van Jurianne Matter gebruikt als decoratie. Ook droogbloemen in blokjes klei kunnen hier ook weer goed als decoratie worden gebruikt. En de servetten heb ik wederom van gordijnstof gemaakt. Het gouden bestek maakt deze tafel extra feestelijk en klaar voor kerst.

 

Moodboard Natural Black

Een prachtige tafel met zwart. Doet bijna magisch aan maar dan wel met natuurlijke materialen, linnen, hout en rotan. Of zet een mooie loper van behang op tafel. Dit geeft weer een tropische sfeer en daar kun je dan op voort borduren. Echt prachtig. Als basis gekozen voor een mooi zwart tafelkleed, gemaakt van gordijnstof. Daarbij houten schalen, soms een beetje een oosterse sfeer. Prachtige lichtjes. Door hier ook droogbloemen toe te voegen is het niet alleen natural maar ook trendy. De combinatie van zwart met goud is zeer chic te noemen. Het geeft gelijk sfeer en heeft dan niet veel meer nodig. Dit scheelt daar door ook in de portemonnee.

Moodboard Classic White

Deze tafel kan niet ontbreken. Klassiek,  maar stiekem vind ik dit ook echt wel een van de mooiste. Sereen, wit zoals de sneeuw die ik hoop dat gaat vallen dit jaar met kerst. De kaarsjes en de lichtjes en het prachtige groen van de eucalyptus takken of de klassieke kerstster. Of combineer met zwart, ook prachtig op een wit tafelkleed.  De droogbloemen maken deze tafel weer trendy.

Ik wens iedereen heel veel inspiratie toe, niet alleen voor de feestdagen, maar ook zeker voor het nieuwe jaar.

Maar bovenal heel veel geluk en gezondheid voor 2020! Check ook eens mijn andere blogs over tafel dekken met kerst.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst

3 reacties op “Tafel dekken met kerst

 1. Wendy schreef:

  Oeh wat mis ik nu een eettafel in huis. Als ik later groot ben wil ik een grote eettafel! Wauw wat mooi!

 2. Silvia schreef:

  Hi! Waar is de leuke wanddeco met quote van?

  1. Irene schreef:

   Hoi Silvia,
   De wanddeco met quote is van Ixxi. Je kunt elke keer een andere quote maken. Dat maakt deze juist zo leuk! Fijne dag! Groetjes Irene

Reacties zijn gesloten.