Interieurinspiratie

Make over van de tienerkamer

Make over van de tienerkamer. Bij de jongste had ik het altijd relatief makkelijk. Eigenlijk nooit discussie over kleur, indeling en accessoires. Dat is het laatste jaar erg veranderd. Ze is inmiddels 12 en wordt over een paar dagen 13. Geen gemakkelijke leeftijd als het gaat om eigen wil (of misschien niet wat ik wil) hahaha.

We begonnen bij het behang. Hier hebben we een aantal maanden over gekibbeld. Ik ben helemaal weg van behang en er zijn maar twee plekken in huis waar behangen kan worden en dat is in ieder geval haar kamer. Ik wilde graag een panter behangetje. Zij ook, maar dan veel uitgesprokener. Terwijl, hoe wel ik een enorme veranderdrang heb, toch denk, dit blijft niet lang leuk ;). Straks moet ik weer opnieuw behangen.

Het panterbehangetje wat ik had uitgekozen, heb ik gewoon gekocht. Maar uiteindelijk vond zij het niet leuk. Toen zag ze dit palmbomenbehang en ze was gelijk verkocht. Ik nog niet… omdat ik zag dat dit weer niet bij de rest paste en ik weer aan de slag kon met de kwast dacht ik. Hoewel ik dit helemaal niet erg vind, vond ik het ook wel weer een beetje zonde. Ik had nog niet zo lang geleden de kast Pink nudity van Flexa geschilderd.

Even omschakelen dus. En dan had ze nog een grote wens. Het huisje-bed ombouw moet er nu toch echt af Mam! Te kinderachtig. Dus deze ook maar er af gehaald. Het werd wel echt zwart wit allemaal. Ik houd toch echt van kleur. Wat ik wel heb gemaakt is dit leuke nachtkastje. Van twee nachtkastjes een kastje gemaakt. Deze nachtkastjes had ik nog over. De onderste is nog van mijn opa en oma geweest. Bijzonder dat deze weer staat te shinen:) en door deze in een kleur te schilderen lijkt het een geheel. Zo blij mee en ook met de kleur, dit is de kleur Rich Butterscotch van Flexa.

Wat we nog meer zelf hebben gemaakt zijn de deurtjes voor de kast. Deze kast is nog een oude boekenkast van mij geweest. Het oogt toch wat rommelig met alle spulletjes er in dus hebben wij deurtjes er voor gemaakt met webbing. Helemaal de trend van nu. Ik heb er nog een blog voor www.furnlovers.nl voor geschreven.

Nu de accessoires langzaam op zijn plek hangen en liggen ben ik er helemaal blij met deze slaapkamer.  Het is een hele fijne rustige kamer geworden. Ik heb de kast wel opnieuw wit geschilderd. Ik vond het roze er iets minder bij passen. Nu is het helemaal een Bali-achtige botanische sfeer. Nog wat extra planten er bij hier en daar en dan is het helemaal af.

Hopelijk heb ik jullie weer geïnspireerd,

Liefs Irene

 

Terug naar lijst