Interieurinspiratie

Top 10 woon musthaves

Bloemen

Top 10 woon musthaves voor in huis.

  1. Planten

Een heerlijk huis kan wat mij betreft niet zonder planten. Ik ben niet zo’n hele goede plantenmoeder maar ik houd er van. Het geeft wat mij betreft direct sfeer in het huis. Ook is het niet onbelangrijk te noemen dat het goed is voor de luchtvochtigheid in huis en daarom ook voor de gezondheid. Je kunt kiezen voor een groepje kleinere planten bij elkaar. Of voor een grotere plant die een hoek kan opvullen. Straks krijgen wij meer ruimte aan ons huis en daar kunnen dan ook geen planten ontbreken. Groen is volgens mij daarom ook de ultieme musthave.

Planten

  1. Vloerkleed

Om een zithoek mooi af te kaderen doe je dit met een vloerkleed. Ook voor een kleine ruimte heel geschikt omdat het de hoek direct intiemer maakt. Je kunt hier ook helemaal mee los gaan. Maak een statement in een witte basis. Of haal de mediterrane sfeer in huis met een kleed uit Marokko. Ook voor de eethoek kan een kleed mooi zijn. En tegenwoordig is het niet alleen een rechthoekig kleed wat kan shinen in het interieur, maar zijn er ook ovale, vierkante en ronde kleden. Een klein rond kleed in een hoekje maakt de sfeer net even anders.

Vloerkleed

  1. Sfeerverlichting

Begin als eerst met een goed lichtplan. Ik heb hier al eerder een blog over geschreven. Door een goed lichtplan te maken heb je altijd op de juiste manier verlichting. Basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Waar de laatste zeker niet kan ontbreken. Hoe breng je een gezellige sfeer in de avond naast de kaarsjes. Hoe zorg je dat het niet gelijk heel licht of heel donker blijft. Dimbare verlichting is voor mij echt een musthave. Dimmen en op de juiste sfeer en stand zetten, dat kan de ruimte ultiem gezellig maken. Ook heb ik dimmers op mijn basisverlichting aangesloten. De lamp boven de eettafel kan op maximaal licht als je dit nodig hebt, maar voor in de avond of tijdens het eten dim je deze zachter en heb je een heerlijke sfeer te pakken.

Sfeerverlichting

  1. Een heerlijke bank

Een van de moeilijkste aankopen hoor ik vaak. Er worden namelijk ook wat eisen gesteld aan een bank. Hoe is de ruimte ? Hoe is het zitcomfort? Met hoeveel mensen ga je de bank gebruiken ? Praktisch ? Allemaal vragen die je beantwoord wilt hebben voordat je de bank gaat aanschaffen. En dan komen nog het design en kleur om de hoek kijken. Een bank koop je meestal ook voor een langere periode. Dan is het belangrijk dat deze bij het interieur, ruimte en smaak past. Wij hebben ook lang gedaan over de aanschaf van onze bank. Uiteindelijk kwamen we elke keer weer op dit model uit. En elke dag weer denk ik, wat een fijne bank. Ligt lekker J . Een hele fijne basiskleur en past wat ons betreft perfect in de ruimte.

  1. Hoekjes

Je kunt er niet genoeg van hebben. Ik als styliste vind het heerlijk, hoe meer hoekjes in huis hoe beter. Heel fijn om elke keer weer een nieuwe stijl en sfeer te creëren in huis. Elk hoekje in huis wordt benut.

Hoekjes

  1. Foto’s

Ook al zo’n musthave waar je niet om heen kunt in huis. Foto’s maken een huis persoonlijk. Ik kan echt niet zonder. In de hal hebben wij een fotowand gemaakt waar ik elke dag langs loop en elke keer weer vrolijk van wordt. Foto’s zijn soms moeilijk te stijlen in een huis omdat het vaak rommelig oogt als je een heleboel foto’s bij elkaar zet. Je kunt kijken welke kleuren met elkaar over een komen. Of kies voor dezelfde kleur lijst voor elke foto. Of maak alle foto’s zwart wit, alles past dan automatisch bij elkaar. Groepeer de foto’s op een wand en je hebt een ontzettend gave Gallery wall.

Foto's aan wand

  1. Kaarsen

Geen dag gaat voorbij zonder dat ik een kaarsje aan steek. Het is wat mij betreft dan ook gelijk gezellig. Heerlijk ! Als we straks weer buiten kunnen zitten, kan ik ook niet wachten om alle lantaarns en windlichten tevoorschijn te halen. En dan genieten bij kaarslicht van een lekker wijntje en lange zomeravonden.

  1. Kussens

Kussenhoesjes zijn een tic van mij. Ik heb ze van al die jaren allemaal bewaard. Ze gaan ook echt niet weg. Ik heb werkelijk alle kleuren in huis. En als ik dan een woonwinkel in loop dan kan ik de kussens maar moeilijk weerstaan. Echt een van mijn verslavingen waar ik maar moeilijk van af kom ;). Je zult bij mij daarom nooit ergens geen kussens zien. Ik vind dat gelijk zo gezellig. Altijd al overal gehad. Zelfs op mijn bureaustoel ligt een kussentje. Ik haak soms ook zelf kussenhoesjes of maak van oude sjaals of oude kleding ook weer hoesjes. Dan vind ik de kleur zo mooi en denk ik gauw dat ik daar weer een passend hoesje van kan maken.

Kussens

  1. Accessoires

Geen huis zonder accessoires zegt de interieurstyliste. Dit zijn de puntjes op de i. Waar moet je dan allemaal aan denken. Leuke souvenirs, herinneringen van vroeger, mooie beeldjes, een stolp, kransen aan de muur. Ik kan zo nog wel even door gaan. Er zijn zoveel accessoires dat het te veel is om op te noemen. Waar houd je van? Sfeer en smaak, dat zie je meestal af aan de accessoires.

  1. Een fijne eettafel

Ik houd van koken en van lekker eten. Wat is nu fijner dat het met z’n allen lekker op eten aan een grote tafel of een kleinere intieme eettafel. Een fijn eettafel hoeft bij mij niet perse groot te zijn. Wij hebben een kleine ronde tafel in de keuken staan waar we met z’n viertjes eten elke dag. Heel gezellig, een ronde tafel maakt dat je elkaar allemaal kunt zien en aankijken. Daarnaast kunnen we deze uitschuiven zodat we bij etentjes met vrienden of familie lekker kunnen tafelen. Buiten, en straks in onze tuinkamer,  hebben we een grote lange rechthoekige eettafel van 2.40 m bij 1m. Deze gebruiken we als we met een grote groep eten. Dit komt vaak voor en dat vinden we reuze gezellig. Lekker bbq-en en lang natafelen. Kan niet wachten op de tuinkamer strakjes zodat we er ook kunnen eten als het iets minder zonnig weer is.

Top-10 woon-musthaves: Een fijne eettafel

 

Wat zijn jullie ultieme woon musthaves?

Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben. Tot de volgende blog! Lees ook mijn andere blog over styling met planten.

Liefs Irene

 

 

 

 

 

 

Terug naar lijst