Interieurinspiratie, Nieuwe Trends

Woontrends, de interieurtrends van 2023

Woontrends, de interieurtrends van 2023. Welke zijn dit? In deze blog ga ik jou vertellen wat volgens mij de nieuwe trends op interieurgebied zijn voor 2023. Hoe leuk is het om je te laten inspireren. Je hoeft niet alle trends te volgen. Je kunt iets toevoegen in jouw interieur wat bij jou past en wat jou happy maakt. Trends komen overal vandaag, uit fashion, natuur, ontwikkelingen op digitaal gebied en uit de hotels en restaurants.

Kleur!

Het interieur van 2023 kan niet zonder kleur. Kleur op de muur maar ook zeker in de meubels en accessoires. Voeg wat kleur toe, doe dit het liefst op drie manieren. Het geeft een balans door oneven getallen aan te houden. Dus kleur op de muur, kleur in een accessoire of kleur in een meubel. Of misschien een bijzettafel in een te gekke kleur? Zo heb je op een simpele manier toch kleur kunnen toevoegen. En het hoeft dan ook niet veel geld te kosten. Kijk eens naar de mooie diepe warme kleuren. Hiermee voeg je gelijk sfeer in huis.

Rood en roze zijn de nieuwe kleuren voor 2023 in allerlei vormen. Van fel en neon tot subtiel in framboos en pastel. En zo zie je dat dit ook goed past binnen een neutraal interieur met een beige bank. Je voegt een warme kleur toe en jouw interieur krijgt gelijk een hele andere look en feel.

Groen is een blijvertje dit jaar. In allerlei tinten. Kijk die groene bank hier staan. Geweldig! Als je de rest rustig houdt kun je best zo’n eyecatcher toevoegen. Gelijk een mooi statement in de ruimte.

   

Leer!

Je zou het niet verwachten maar de leren bank komt terug. Hier kun je ook weer eindeloos variëren met kleur en textuur. Wil je meer een comfortabele of een strakke zitbank? En  ook hier zie je, goed te combineren met neutrale kleuren. Zo blend deze bank heel erg mooi in het interieur maar heb je toch een heel ander interieur.

Retro en vintage look!

 

Wat mij betreft al een tijdje een hele fijne trend. Ik hou van de seventies maar dan wel met het comfort van nu. Hoe leuk zijn de kastjes in de vintage look met het mooie ribbelglas. Zowel in een kleurrijk als een neutraal interieur heel goed te combineren. En de bank met een seventies vibe. De zitkuil zou heel goed gevuld kunnen worden met deze heerlijke bank. Heerlijk om lekker te  loungen met elkaar.

Japandi

Niet vergeten, een trend die helemaal past in de slow living. Tot rust komen in jouw huis, jouw interieur. Zachte kleuren, mooie materialen, niet teveel. Minimalistisch maar dan toch heel erg knus en gezellig. Het straalt echt een hele fijne rust uit, terwijl het helemaal niet saai wordt.

Het hoeft niet zo te zijn dat je dan geen kleur mag gebruiken. Het zijn alleen vaak rustige kleuren en weinig accessoires. Minimalistisch maar toch gezellig.

Wil je meer inspiratie, neem dan eens een kijkje bij mijn andere blogs. Wil je advies hoe een trend toe te passen in jouw interieur? Kijk eens bij mijn interieuradviezen of neem contact met mij op.

 

Liefs Irene

 

Terug naar lijst