Interieurinspiratie

Eetkamerstoelen uitkiezen, hoe doe je dat?

Eetkamerstoelen uitkiezen hoe doe je dat? Het is nog niet zo makkelijk om goede en mooie eetkamerstoelen uit te kiezen. Je kunt kiezen uit zoveel verschillende materialen en stoffen tegenwoordig. En ga je mee met de trends of kies je voor tijdloze stoelen.

Zoals ik bij elk interieuradvies aan geef, als we op zoek gaan naar eetkamerstoelen, om eerst een moodboard voor jezelf te maken. Welke stijl spreekt je aan? Hou je meer van een stoere stijl of juist meer het licht scandinavische? Ga je voor design?

Door sfeerplaatjes te zoeken van eetkamers zie je een rode draad verschijnen in de stijl die je aanspreekt. Met dit moodboard kun je aan de slag.

Als Interieurstylist neem ik dit moodboard mee om op zoek te gaan naar mooie eetkamerstoelen. Zelf adviseer ik wel altijd, net zoals bij een bank, om altijd te gaan proefzitten in de winkel. De zit is namelijk net zo belangrijk als de uitstraling van de stoel. Ieder persoon is verschillend. Het maakt nogal wat uit of korte of lange benen hebt.

Ook is het aantal stoelen niet onbelangrijk. Kijk goed naar de maat van de eettafel. Hoeveel stoelen passen hier ruim om heen. Zonder dat je bij elkaar op schoot zit bijna 😉

En neem om de tafel heen ook altijd minimaal 60 centimeter ruimte voor het aanschuiven van de stoelen.

Kijk ook zeker naar de leuning van de stoel. Past deze stoel dan nog onder de tafel of niet?

Allemaal belangrijke zaken om op te letten bij het uitzoeken van een goede en mooie eetkamerstoel.

Heb je nog vragen of wil je advies ? Kijk dan bij mijn interieuradviezen of neem contact met mij op.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst