Interieurinspiratie

De Tuinkamer

Hoog op onze wensenlijst stond een overkapping of uitbouw om meer leefruimte te creëren beneden. Maar we zijn gek op onze tuin en wilden eigenlijk hier niets op inleveren. We hebben niet zo’n hele grote tuin en we zijn als het even kan, hier te vinden. Heerlijk met een kopje koffie in het zonnetje.

Nu zagen wij bij VT wonen op tv de mooie tuinkamers van Verasol en hoe leuk deze gestyled werden. Daarnaast betrok de stylist zowel deze ruimte bij de tuin als met binnen. Het ultieme binnen en buiten gevoel. Dat zochten we!

tuinkamer

Wij hebben gekozen voor een tuinkamer met schuifpui van Verasol zodat we deze ruimte ook in het vroege voorjaar en late najaar optimaal kunnen benutten.

Op de foto zie je dan we een glazen dak hebben laten plaatsen zodat we volledig licht houden in de woonkamer. Onze woonkamer en tuin is gesitueerd op het noordoosten. Anders zou dit erg donker worden in huis.

Daarnaast hebben we zonwering zodat het niet te warm wordt in de tuinkamer. Ik heb gekozen voor een licht doek zodat het niet te donker wordt in de tuinkamer maar ook in de woonkamer.

De ledverlichting in de vorm van spotjes is dimbaar in de tuinkamer. Heerlijk voor in de avond waarmee je een lekker sfeertje kunt creëren.

De wanden hebben wij geschilderd in dezelfde kleur als in de woonkamer. Zo ontstaat er een mooie verbinding met binnen. De wanden zijn eerst met een primer voorbehandeld en vervolgens kan er met muurverf over heen worden geschilderd. Ik heb gekozen voor muurverf omdat dit een matte uitstraling heeft.

tuinkamer

Kleden zijn handig voor een stuk isolatie aan de vloer, maar ook voor de akoestiek. We zijn nog aan het nadenken over een vloer in deze ruimte zodat het nog behaaglijker wordt. En het ziet er ook nog eens leuk uit!

Uiteraard heb ik uitgekeken naar het moment van styling. Een van de leukste dingen die er bestaat. Ik houd van duurzaamheid en hergebruik. De tafel en stoelen zijn allemaal tweedehands of al eerder gekocht. Mooie materialen en veel groen. Er staat een oude la op tafel die nu wordt gebruikt als bak voor stekjes en kruiden. Planten doen het heel goed in de tuinkamer. Deze bak staat niet direct in de zon zodat ze niet direct verbranden.

De lamp boven de tafel is gekocht bij Noa May en is van zeegras. Deze lamp heb ik gekozen om een beetje een vakantiesfeer te creëren in de tuinkamer. Het binnen-buiten gevoel. De lamp kan boven de eettafel worden gehangen. En als het zonnescherm uit is, hangt deze aan een haak aan de muur. Ideaal en lekker flexibel.  Ook zie je boven de eettafel een poster hangen. Deze print is uit dezelfde serie als de tuinposter die op de schuur hangt. Zo krijg je een patroon en eenheid in binnen en buiten.

tuinkamer

En aan de andere kant staat een mooie vintage werkbank. Altijd al willen hebben en nu de ultieme plek voor gevonden. Dit wordt onze botanische kant. Ook prachtig de poster van Pillah Studio met de kever.

tuinkamer tuinkamer styling

 

Tezijnertijd gaan we nog kijken voor een heater zodat we in de winter hier ook langer van kunnen genieten.

Nu snel weer in het zonnetje, lekker kopje koffie drinken.

Lees ook mijn andere blog over de rest van de verbouwing. Wil je nog meer foto’s zien van onze tuinkamer, kijk eens op mijn pinterest.

Liefs Irene

Terug naar lijst

2 reacties op “De Tuinkamer

 1. M. Swinkels schreef:

  Hoi, prachtige styling van deze tuinkamer! Ik vroeg me af of de wanden van de tuinkamer wel in originele vorm geplaatst zijn door Verasol waarbij je een horizontaal latjes patroon ziet? Ik vind dit zelf niet zo mooi en de oplossing om het de primen en verven lijkt me ideaal zoals jullie hebben gedaan. Ik twijfel alleen of je dan in één keer het hele latjes patroon niet meer ziet, misschien had dit afdak wel een andere afwerking van de zijwand wat geschikter was om te verven. hoor het graag 🙂

  1. Avatar foto Irene schreef:

   Hoi,
   Dank je wel! We zijn er ook super blij mee :). De wanden zijn door Verasol geplaatst en hebben inderdaad het horizontale latjes patroon. Je kunt de wanden in elke kleur laten plaatsen. Alleen is dit erg duur. Wij hebben er voor gekozen om de latjes (ze waren eerst anthraciet) met een primer te behandelen en vervolgens met muurverf er over heen. Je ziet het nog heel licht het latjes patroon.
   Mocht je dit willen doen, dan kun je de primer en verf eventueel ook bij mij bestellen :). Je kunt er ook voor kiezen om de andere delen ook mee te schilderen. Dat is met de primer ook heel goed te doen.
   Mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het wel,
   Groetjes Irene

Reacties zijn gesloten.