DIY, Interieurinspiratie

DIY een Ikea hack Malm kast

DIY een Ikea hack Malm ladekast  omtoveren tot strakke design, tikkie retro kast op pootjes. Een grotere makeover kan er bijna niet zijn. Wat een andere kast is dit geworden. Zo blij met het resultaat. Geinspireerd door de vintage en retro kasten en kasten van Hkliving.

Hoe zijn we begonnen?

Op marktplaats deze Ikea Malm kast op de kop getikt voor 20,- euro. Hij was al geverfd en een beetje gehavend maar dat is voor ons niet erg. Wij gaan hem toch opknappen. Alles uit elkaar gehaald en de beste lades uitgezocht zodat we deze kunnen hergebruiken. Vervolgens de bovenkant verwijderd en een lade gedeelte weggezaagd. Zo blijven er 4 lades over.

Wij zetten deze kast op pootjes zodat er meer een vintage/retro design ontstaat.

Vervolgens het onderstel gemaakt van de kast. Dit onderstel is van vurenhouten balken gemaakt en 120 cm breed. De kast is 160 x 40 dus dat geeft een mooie balans.

De balken (en de latten op de lades )kosten ongeveer 25,- euro bij elkaar.

Vervolgens hebben we deze kast in de kleur Ginger van Vestingh Paint & Craft geschilderd. Deze verf (500 ml)  kostte ongeveer 30,- euro.

Daarna hebben we de latten, eerst op maat en in verstek gezaagd en op de lades bevestigd met lijm. Daarna mee geschilderd in dezelfde kleur als de kast.

Zo krijg je een heel erg leuk effect en is de kast een echt design kast geworden.

En dat voor een totaalbedrag van ongeveer 85,- euro. Zo blij mee :).

Kijk ook eens bij mijn andere DIY ‘s waarover ik een blog heb geschreven.

Liefs Irene

Terug naar lijst