DIY, Interieurinspiratie

DIY Ikea Hack Besta kast

DIY Ikea hack besta kast

DIY met een Ikea Hack Besta kast. Wie heeft er geen Ikea kast in huis? Ik denk heel veel van jullie. Een ikea ontwerp verveelt nooit en je kunt er altijd nog iets anders leuk mee doen. Het zijn zulke fijne basis elementen en kasten. Met vaak hele simpele handelingen kun je er iets anders en persoonlijks van maken.

Deze kast, de Besta kast,  hebben wij al een lange tijd in onze werkruimte staan. Het is ideaal met de deurtjes er voor kun je er heel veel spullen in kwijt. Deze kasten hebben wij verzameld door meerdere marktplaats aankopen te doen. Door kastjes tweedehands te kopen, om zo de ideale Besta kast te maken, kan er nog al wat kleurverschil zijn in de verschillende deurtjes. Dit is voor mij niet storend omdat ik van te voren wel al bedenk wat er mee te doen. Of te schilderen of te behangen.

In eerste instantie dacht ik om deze te schilderen in dezelfde kleur als de muur zodat de kast mooi weg valt in de muur. Dit was zeker een goede optie geweest. Dit geeft dan ook rust in de ruimte.

Maar wat als je nu met fotobehang een prachtige foto er op plakt zodat de hele wand één schilderij wordt? Zo leuk! Als je de rest van de ruimte rustig houdt dan is dit een hele leuke unieke en creatieve oplossing.

Dit is een foto van het dorp Holten, met gebouw Irene naast de kerk. Hoe toepasselijk :). Wij komen al jaren in dit dorp en hebben hier hele gezellige (familie) weekenden beleeft. En ook mijn mans familie komt uit dit prachtige dorp. We hebben hier warme herinneringen aan. En hoe leuk is het dan om in de werkkamer ergens naar te kijken waar je blij van wordt en een vakantiegevoel geeft.

En hoe mooi is het dan om met zo’n prachtige foto op de achtergrond te werken. Ik hoef er maar even naar te kijken en het tovert een glimlach op mijn gezicht. Heerlijk!

Je kunt fotobehang precies op maat bestellen. Dat hebben wij ook gedaan. De omvang van de kast gemeten en de foto laten afdrukken op behang precies in deze maat.

Wel moet je nog langs de deurtjes met een scherp stanleymes de openingen snijden. Dit is even een preciesie werkje, maar kijk nu toch hoe mooi. Door dat het heel fijn behang is, kun je dit goed zelf ook doen.

Ik deel mijn werkkamer met de katten, dus er moest ook nog een plek voor de kattenbak komen. Heel handig. Het deurtje kan open, dus makkelijk schoonmaken. En zij kunnen middels de opening makkelijk de bak in. Vaak zijn kattenbakken niet heel erg interieurproof dus ideaal om dit lelijke ding zo weg te werken.

Je ziet, ze vinden het behang erg leuk, dus misschien op langere termijn voor dat deurtje een andere oplossing vinden. Dat is het enige nadeel 😉

Een geweldige DIY Ikea Hack voor deze kast. Een echte upgrade!

Wil je nog meer DIY inspiratie, check mijn andere blogs.

Liefs Irene

 

Terug naar lijst