Interieurinspiratie

Styling van een kleine keuken

Kleine keuken ronde tafel

Styling van een kleine keuken alsof het een grote landelijke keuken lijkt, hoe doe je dat? In deze blog geef ik je tips om een kleine keuken te stylen.

Het liefst heb je zoveel mogelijk werkruimte in de keuken. Werkruimte om de maaltijden voor te bereiden, makkelijk schoon te maken en het moet er ook nog eens leuk uit zien.

Planken

Laat zoveel mogelijk de bovenkastjes weg. Het scheelt weer ruimte, geeft een ruimtelijk effect en schoonmaken. Je hoeft er namelijk geen trapje meer bij te halen als je iets wilt pakken. Het moet natuurlijk wel kunnen, maar voor mij is het ook fijn omdat ik dan minder servies kan kopen J. Daarvoor in de plaats hang je mooie planken. Deze planken kun je weer gebruiken om het mooiste servies en leuke items te stylen.

Planten

Ook planten mogen niet ontbreken in de kleine keuken. Planten geven gelijk sfeer aan de ruimte. Door ze op te hangen in mooie macraméhangers geeft het ook een leuk effect en ze staan niet in de weg. Je kunt dit ook met kruiden doen.

Kleine keuken ronde tafel

Kleur

Ik houd van kleur, en dan ook zeker in de keuken. Zorg dat je een kleur op de muur aanbrengt die terugkomt in de ruimte. Dit geeft rust en zo weer een ruimtelijk effect. Je kunt natuurlijk ook spelen met kleur. Zelf wissel ik nog wel eens met de kleur boven de planken van de keuken. Voor de rust en balans laat ik deze kleur weer terug komen in de accessoires in de keuken.

Ronde tafel

In de kleine keuken heb je niet veel ruimte voor een grote tafel. Maar je wilt wel een tafel hebben waar je aan kunt eten of even een koffietje kunt drinken. Kies daarom voor een ronde tafel. Je hebt genoeg ruimte om met z’n vieren aan te zitten en eten. Maar ook ruimte genoeg om bijvoorbeeld de vaatwasser open te doen of om de maaltijden voor te bereiden. Een aanrader dus een ronde tafel in de kleine keuken.

Spiegel

Sinds kort hebben wij een spiegel hangen in de keuken. Dit maakt het ruimtelijk effect nog groter. De kleine keuken wordt daarmee optisch groter gemaakt en het geeft daarnaast ook nog eens leuke doorkijkjes.

Loze ruimte

Achter de keuken zit de meterkast (aan de andere kant van de muur). Er lopen een hoop leidingen achter langs naar de bovenverdieping. Maar er is ook een loze ruimte achter de muur. Vraag er eens naar als je de keuken gaat vernieuwen. Je kunt misschien nog leuke nisje(s) maken. Dit scheelt weer ruimte en geeft een waanzinnig leuk effect. Wij hebben hier ook de tegels door laten lopen.

Mocht je nog meer willen weten over deze keuken en keuzes voor materialen, check mijn andere blog.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog?  Dan kun je deze stellen via info@noordenzoet.nl

Liefs Irene

Terug naar lijst