DIY, Interieurinspiratie, Seizoenen

DIY kerstballen oppimpen

DIY kerstballen oppimpen, hoe leuk is dat! Het allerleukst vind ik dingen zelf maken of mooier maken. Vooral rond kerst. Dat is voor mij het seizoen om lekker te knutselen en te freubelen. Dit jaar ben ik aan de slag gegaan met kerstballen. Twee manieren om deze, in eerste instantie wat saai ogende ballen, op te pimpen.

Allereerst heb ik een paar ballen uitgezocht die ik ga schilderen met allerlei leuke patronen. Kies voor gladde effen ballen, zo komt het effect het mooist uit. Ik heb gekozen voor zilver. Echt een trend dit jaar. Deze ballen komen gewoon van de kringloop maar je kunt ook met jouw bestaande of ballen uit de winkel aan de slag.

Kies voor kleurtjes uit jouw interieur. Zo passen de kerstitems automatisch in het geheel, helemaal leuk!

 

Daarna aan de slag met leuke patroontjes.

Ik had nog een oud vest over. Als ik stoffen of oude kleding over heb, kijk ik altijd of ik er nog iets van kan maken. Een kussenhoes heb ik ook vaak gemaakt of een slinger met leuke stofjes.  In dit geval was het vest helemaal stuk bij de mouw, dus kon ik het mooi gebruiken om de kerstballen mee in te pakken. Ik gebruikte hiervoor lijm en dat ging helemaal prima. Met de schaar knip je overige stukjes weg.

Hoe leuk zijn deze knuffelballen geworden.

En samen hangen ze nu aan mijn krans met allemaal kitsch en gekke items. Zo wordt het weer helemaal eigen en leuk voor de kerst.

Zoek je nog meer kerst inspiratie? Kijk dan eens bij mijn andere blogs voor de kerst of neem een kijkje op mijn instagram.

Fijne feestdagen en veel knutselplezier!

Liefs Irene

Terug naar lijst